Include souborů – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Include souborů – .NET – Fórum – Programujte.comInclude souborů – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Atheo+4
Stálý člen
28. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit. V jazyce C abych neměl moc dlouhé kódy vytvářel jsem si nové ať už .h nebo .c... a do main souboru jsem je vždy jen naincludoval 

#include "funkce.h"

a souboru funkce.h byly třeba dvě funkce...

void ahoj(void);
void cus(void);

void ahoj(void)
{
	printf("ahoj");
}
void cus(void)
{
	printf("cus");
}

A v main souboru jsem je volal jednoduše 

void ahoj();
void cus();

No a jak se to samé dělá v C#? Jasné... když chci třídu do ní si prdnu pár objektů a taky to funugje. Ale problém je v tom, že když mám moc dlouhý kód a rád bych do vedlejšího souboru dal hnusné části kódu jako třeba funkce na změnu nějakého obrázku.

např mám funkci na zvětšování opacity při startu aplikace:

private void Power(int cislo)
        {
            switch (cislo)
            {
                case 1: opac++;
                    this.Opacity = opac / 100;
                    if (opac == 100)
                    {
                        begin = 0;
                        cas.Enabled = false;
                    }
                    break;
                case 2: opac -= 5;
                    this.Opacity = opac / 100;
                    if (opac <= 5)
                    {
                        this.Close();
                    }
                    break;
            }
        }

Ale this.Opacity mi to samozřejmě neveme. Nebo to samé když chci z jiného souboru změnit picutre boxy atd.. tak mi je to neveme tzn nevím jak si ty funkce soupnout do jiného souboru aby pak v main souboru mohl jen napsat void start(1); a provedla se mi ta funkce z jiného souboru :) doufam ze me nekdo pochopil a poradi mi :) Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
ingiraxo+15
Grafoman
28. 11. 2012   #2
-
0
-

taková obdoba (pokud se tomu tak dá říkat) je modifikátor partial pro třídu 

partial class A
{
    // super části
}

partial class A
{
    // hnusné části
}

jednoduše to rozdělí objekt na 2 části a překladač si je už spojí automaticky... ale používal bych to jen opravdu kdy to je potřeba, na tohle co potřebuješ ti stačí použít regiony

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
28. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Jojo regiony myslím postačí. Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
28. 11. 2012   #4
-
0
-

#2 ingiraxo
ještě bych k tomu měl dotaz... mám Main.cs a Funkce.cs

v Main.cs mám následující

private void exit_MouseMove(object sender, MouseEventArgs e)
        {
            this.exit.BackgroundImage = global::Avocado.Properties.Resources.power_on;
        }

No a právě tohle bych potřeboval třeba dát do jiného souboru... ale když to tam dám tak na mě samozřejmě Visual Studio křičí že picutrebox this.exit neexistuje ^^ to bych právě potřeboval zjistit jak zařídit aby třída co si vytvořím poznala objekty v hlavním formu proste abych mohl z jiného souboru než z Main upravit třeba obrázek toho picutreboxu exit

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
ingiraxo+15
Grafoman
28. 11. 2012   #5
-
0
-

a proc by si to daval do jinyho souboru? vsak to je udalost toho formu... jinak jsem ti to předtim už psal

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
29. 11. 2012   #6
-
0
-

#4 Atheo
Stačí přece někde předat referenci na objekt, kterej potřebuješ ... nehledě na to, že onen exit je nejspíš v proměnné sender.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Include obj souboru v C — založil malvex

Include — založil maaaca

Include — založil Michal115

Include — založil Zelenáč

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý