Třída ve třídě, C++ – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Třída ve třídě, C++ – .NET – Fórum – Programujte.comTřída ve třídě, C++ – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Luu0
Duch
28. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych vytvořit třídu ve třídě a moc se mi to nedaří.

kod:
zde je moje třída v souboru DataXml.h

#pragma once
   using namespace System::IO;
   using namespace System;
   using namespace System::Xml;
   using namespace System::Xml::Schema;
   using namespace System::Xml::Serialization;

namespace ClassInClass {

public ref class Cerpadlo
{
   int Time;
};


[Serializable]
public ref class DataXml
{
public:
   DataXml(){
      cerpadlo = gcnew Cerpadlo();
   }
   int cisl;
   double moje;
   Cerpadlo^ cerpadlo;
};

}

Ve formulaři mam pod tlačítkem tuto funkci, která mi hlásí chybu a nevim proc:

DataXml ^jo = gcnew DataXml();
    jo->cisl = 1;
    jo->moje =1001;
    jo->cerpadlo->Time = 20;

chybu mi hlási prekladač na posledním řádku : "jo->cerpadlo->Time = 20;"

Prosim o radu, co zde mám špatně?

Moc děkuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
28. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Luu
A co takhle napsat (nebo ctrl+c, ctrl+v) JAKOU chybu ti překladač hlásí..!?

Sice tohle .NETem zprzněné céčko moc nemusím, a nejsem si jistý co je defaultní, ale napadá mě že když jsi v té třídě nespecifikoval "public", tak "Time" asi nebude public, tj, je nedostupná zvnějšku...takže koukni do dokumentace, třeba se pletu

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Luu
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
29. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 Radek Chalupa
jj, je to tim public,  diky moc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Trida v tride... nefunguje — založil Anonymní uživatel

WinProc ve třídě — založil ingiraxo

Operator[] ve tride — založil fnenks

Funkce ve třídě — založil twigl

String ve třídě — založil eidam1995

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý