Třída ve třídě, C++ – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Třída ve třídě, C++ – .NET – Fórum – Programujte.comTřída ve třídě, C++ – .NET – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Luu0
Duch
28. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych vytvořit třídu ve třídě a moc se mi to nedaří.

kod:
zde je moje třída v souboru DataXml.h

#pragma once
   using namespace System::IO;
   using namespace System;
   using namespace System::Xml;
   using namespace System::Xml::Schema;
   using namespace System::Xml::Serialization;

namespace ClassInClass {

public ref class Cerpadlo
{
   int Time;
};


[Serializable]
public ref class DataXml
{
public:
   DataXml(){
      cerpadlo = gcnew Cerpadlo();
   }
   int cisl;
   double moje;
   Cerpadlo^ cerpadlo;
};

}

Ve formulaři mam pod tlačítkem tuto funkci, která mi hlásí chybu a nevim proc:

DataXml ^jo = gcnew DataXml();
    jo->cisl = 1;
    jo->moje =1001;
    jo->cerpadlo->Time = 20;

chybu mi hlási prekladač na posledním řádku : "jo->cerpadlo->Time = 20;"

Prosim o radu, co zde mám špatně?

Moc děkuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
28. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Luu
A co takhle napsat (nebo ctrl+c, ctrl+v) JAKOU chybu ti překladač hlásí..!?

Sice tohle .NETem zprzněné céčko moc nemusím, a nejsem si jistý co je defaultní, ale napadá mě že když jsi v té třídě nespecifikoval "public", tak "Time" asi nebude public, tj, je nedostupná zvnějšku...takže koukni do dokumentace, třeba se pletu

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Luu
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
29. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 Radek Chalupa
jj, je to tim public,  diky moc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Trida v tride... nefunguje — založil Anonymní uživatel

WinProc ve třídě — založil ingiraxo

Operator[] ve tride — založil fnenks

String ve třídě — založil eidam1995

Funkce ve třídě — založil twigl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý