Senzorový čidla PIC16F887 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Senzorový čidla PIC16F887 – C / C++ – Fórum – Programujte.comSenzorový čidla PIC16F887 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
29. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, mam takovou ulohu ve škole, kde mam na tento PIC připojit 8 senzorových čidel a naprogramovat (samozřejmě nespěchá to je to ročníkový projekt, ale když už jsem se do toho dal tak bych to chtěl co nejdřív) jde mi o to, že nevím jak v tomto PICu naporgramovat AD převodník tak aby mě to bral z těch čidel, takže vlastně jde o to jenom jak napojit a naprogramovat spojení mezi tím, kod v C bych pak už zvladnul jako vyhodnocení co tam je a co ne. Jenom tohle nevím. Nemohl by mě to někdo aspon trošku popsat? Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2012   #2
-
0
-

tak otevres datasheet, nalistujes ADC, podivas se co to umi a jak se co nastavuje (v jakejch registrech), jak se to spusti a tak... a to vse se da udelat v C (vcetne preruseni), ikdyz na tehle low end verzich PIC bych spis pouzival assembler

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
29. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
No tak assembler jsme se ucili max 1 rok takže to fakt neudělam v něm. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
29. 11. 2012   #4
-
0
-

#2 KIIV
Ale i tak jak sem řekl, nevim kam to napojit, nejsem HW typ ale spíš SW typ ... Mě jde jenom čistě o to, jak to zapojit a jak získat digitalní podobu, pak vyhodnocení apod to už udělam aby pak to autíčko jezdilo po čáře. Jenom jak to udělat tohle 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2012   #5
-
0
-

#4 Mutagen
no a uz mas nastudovane jake cidla budou potreba? Nakonec zjistis ze AD prevodnik neni snad ani nutny

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2012   #6
-
0
-

mimo to vsechno co je kam vyvedene je u rozpisu vyvodu na jedne z prvnich stranek datasheetu...  pokud bys nahodou chtel pouzivat ADC tak budes hledat zkratky jako AN0-ANn a podobne.. podle toho pak zapises hodnotu do registru, ze ktereho vstupu to teda chces.. cirou nahodou jsou stejne popsane jako ve zminenem rozpisu vyvodu.. neni to nic slozityho - ale chce to u kazdy veci co neznas hned hledat o co kraci... (treba mit i ten datasheet otevrenej 2x vedle sebe)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
29. 11. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV
Potřebuju AD převodník prootže potřebuzju nejak porovnávat zda je pod autíčkem cerná cára nebo ne. Podle toho to taky udělam alg na vyhodnocení jak natočit servo apod. Něco bych tu měl používám zatim jen RA1 pro 1 čidlo a pak to jen rozšířím ale jak zjistit vstup co mi jde do čipu kdyz nemám LCD? ... Datasheet mam otevrenej to se neboj hnedka vedle MPLabu

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2012   #8
-
0
-

teoreticky nepotrebujes.. kdyz budou reflexivni opto zavory, tak si staci zkalibrovat uroven - vstupy pak budou snimat 0/1 krom toho A/D by mohlo byt moc pomaly (obzvlaste, kdyz ho neumis ani nastavit, tak se neda cekat ze si ho rozjedes s prerusenim jen tak) -  na druhou stranu A/D by se zrovna mohlo hodit na tu kalibraci -- a na ty urovne R/2R "zebrik" :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
29. 11. 2012   #9
-
0
-

#8 KIIV
Ja potřebuju kalibraci kvůli tomu že to musí vyhodnotit je čara není čára a podle ostatních jestli taky vratej kladnouu hodnotu tak se servo nebude natáčet jenom vlastně se bude pohybovat motor a podle vyhodnocení natočím servro.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý