Ulozeni retezece ze vstupu do pole + ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ulozeni retezece ze vstupu do pole + ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comUlozeni retezece ze vstupu do pole + ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
30. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, jak mam v C naprogramovat, ze zadam na vstupu nejaky retezec a potom ho chci ulozit do pole charu, ktere si vytvorim podle delky zadaneho retezce? Predpokladam ze nejak dynamicky,ale konkretni reseni me nenapada.

A jeste bych mel jeden dotaz. Mam kod pro zkopirovani retezce do pole:

    char pole[256];
    FILE *soubor=fopen("zdroj.txt","r");
    char c;
    int i=0;
    while(!feof(soubor)){
        c=fgetc(soubor);
        pole[i]=c;
        i++;
    }

printf("%s",pole);

Kdyz potom program spustim, tak se vypise vypise retezec ze souboru ale za nim je navic pridan jeste nejaky balast navic. Napr. pro "xxghjsdbjhds" to vypise "xxghjsdbjhds u". Jak to vyresit? Popripade jak jinak byste zkopirovali ten retezec ze souboru? fscanf vypise pouze text pouze do prvni mezery. Mate nekdo napad? Moc dekuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.10.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 11. 2012   #2
-
0
-

no retezec muze byt libovolne dlouhy... a proto se pouziva specialni znak s ascii hodnotou 0 (taky se da zadat jako '\0'), ktery musis zapsat na konec retezce, aby vsechny funkce, ktere tento znak na konci ocekavaji, skoncily spravne...

pokud ho tam nedas, tak se vypisuje vse dokud se ne nejakou ukoncovaci 0 nenarazi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
30. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
No nevim jestli jsem spravne pochopil k cemu nebo jak jsi to myslel. V tom retezci v souboru tam tu nulu neuvazuju (predpokladam ze bezny uzivatel nebude text ukoncovat nulou), tak jsem to vyresil takto: pole[i-1]='\0'; Ale prijde mi to takove nasilne, nevim no...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.10.–
KIIV+42
God of flame
30. 11. 2012   #4
-
0
-

tak kdyz se ti to zda nasilne tak pouzij treba memset a nastav nulu vsude... kazdopadne se to tak dela (+ i-1 ti mozna prepise posledni znak .. nezapise se na konec)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
30. 11. 2012   #5
-
0
-

Ok, moc dik za pomoc. i-1 funguje spravne, taky jsem nejdriv zkousel jenom i, ale furt tam byl jeste jeden znak navic. Popripade kdybys vedel jak na ten prvni problem tak bych byl moc rad. Predpokladam ze by se melo pouzit dynamicke pole. Napadlo me ten retezec nacitat po znacich nez zadam enter a pokazde realokovat pole o 1, ale to se mi zda vypocetne pomerne drahe. Nebo zjistit velikost toho zadaneho retezce a pak alokovat cele pole, ale to nevim jak zjistit velikost retezce zadaneho na vstupu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 80 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý