C++/OpenGL / nelze prelozit projekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++/OpenGL / nelze prelozit projekt – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++/OpenGL / nelze prelozit projekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
30. 11. 2012   #1
-
0
-

Zacinam si hrat s openGL v C++ a hned ze zacatku mam problem...

Zkousim triialni kod, co mi jen vytvori prazdne okno:
[code]#pragma comment(lib,"glut32.lib")

#include <gl/glut.h>
void WinMain(int argc, char** argv)
{
glutInit(&argc,argv);
glutInitDisplayMode(GLUT_RGB | GLUT_DEPTH);
glutInitWindowSize(500,500);
glutInitWindowPosition(0,0);
glutCreateWindow("Simple"); /* ... */
}[/code]

A stále dokola mi to vyhazuje tyto chyby:
[code]error LNK2019: unresolved external symbol _main referenced in function ___tmainCRTStartup c:\Users\kafooo\documents\visual studio 2010\Projects\learning_opengl\learning_opengl\MSVCRTD.lib(crtexe.obj) learning_opengl
[/code]
[code]LNK1120: 1 unresolved externals c:\users\kafooo\documents\visual studio 2010\Projects\learning_opengl\Debug\learning_opengl.exe 1 1 learning_opengl
[/code]

Na netu jsem nasel, ze to casto byva chybnym odkazem na .h a .lib soubor, ale ty mam ve spravnych slozkach, na glut32.lib jsem pro jistotu zadal cestu pres link preferences a stale stejna chyba...

Predem diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.200.–
yaqwsx+9
Posthunter
30. 11. 2012   #2
-
0
-

Jaký používáš kompilátor? Chyba je 100% ve špatném přilinkování lib souborů (nebo použití jejich nesprávné verze)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.48.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
30. 11. 2012   #3
-
0
-

Omlouvam se, to jsem zapomnel pripsat - Visual Studio 2010

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.200.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 12. 2012   #4
-
0
-

Jaký druh projektu jsi vytvořil?

unresolved external symbol _main referenced in function ___tmainCRTStartup

Zkus WinMain přejmenovat na main.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
1. 12. 2012   #5
-
0
-

Podle toho že se linker "sápe" po funkci main, zřejmě si založil projekt jako konzolovou aplikaci a do ní píšeš kód "okenní" aplikace (tam je vstupním bodem WinMain). Pokud aplikace openGL má být okenní, založ nový projekt typu "win32 projekt" a do něj přidej ty zdrojové soubory které máš, popř. ctrlc+c, ctrl+v do kódu..

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz ;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

C++, OpenGL, SDL /// C++, OpenGL — založil Kolemjdouci

Nelze použít — založil Jan Mašek

Nelze načíst stránku — založil spartan13

Nelze spustit NazdarSvete — založil Petr

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý