Zdravím,
pustil jsem se do tvorby GUI aplikace v C++, kdy jsem zvolil použití WinForms, jednak proto, že mám s nimi předchozí zkušenosti z C# a také proto, že jsou přímo obsaženy ve VS. Měl bych však několik nejasností, které bych potřeboval pomoci objasnit.
1, Mám pomoci VS vytvořený form a v main.cpp mám:
Application::EnableVisualStyles();
Application::SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
Application::Run(gcnew mainForm());
return 0;
Problém je, že před samotným spuštěním okna programu se otevře i okno příkazového řádku. Dá se jeho otevření nějakým způsobem zrušit? Vím, že když sestavím aplikaci přímo pomoci průvodce ve VS, tak se otevírá přímo okno programu, avšak už samotný vygenerovaný kód je dosti nepřehledný a obsahuje spousty (pro mě) zbytečné omáčky.
2, Druhým mým problémem je fakt, jak VS pracuje s kodem aplikace. Samotné okno je obsaženo v hlavičkovém souboru, problémem však je, že když vytvořím nějakou událost, nevloží se obslužný kód do rovněž vygenerovaného cpp souboru, ale přímo do hlavičky, což je v rozporu se zásadami, jak správně psát programy v C++. Také je problém, že kdybych vytvořil obslužné funkce v cpp souboru a trpěl obsluhu událostí v hlavičkovém, nemám žádný elegantní způsob, jak tyto funkce zavolat.
Díky za rady, už jsem hledal všude možně a žádné řešení jsem nenalezl.