Posloupnost čísel, lichá čísla,průměr – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Posloupnost čísel, lichá čísla,průměr – Java – Fórum – Programujte.comPosloupnost čísel, lichá čísla,průměr – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
2. 12. 2012   #1
-
+1
-
Zajímavé

Mám načíst posloupnost čísel zakončenou 0 vybrat lichá čísla a ty následně sečíst a ještě z nich spočítat průměr u kterého sem se zasekl poradil by někdo?:) nevím jak z toho pak dostanu počet lichých čísel, abych mohl spočítat ten průměr..

for (;i<1;) {
            System.out.print("Zadej cislo:");
            cislo= klv.nextInt();
            if (cislo % 2 != 1 ){
            }else soucet+=cislo;
            if (cislo==0) i++;
           
         

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.217.144.–
Reklama
Reklama
TheOndrap+2
Super člen
2. 12. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,

no tak si zaveď jinou proměnnou třeba "pocetLichych" a pokazde když uděláš

soucet += cislo;

tak udělej pocetLichych++;  a na konci budeš mít vše co potřebuješ k průměru.

Samozřejmě že pocetLichych musí byt inicializovan na 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
2. 12. 2012   #3
-
0
-

#2 TheOndrap

Ahoj moc díky za odpověď už to funguje můj první funkční program :o

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.217.144.–
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
3. 12. 2012   #4
-
0
-

Mam podobný příklad a nevím jak tam napsat podmínku if v cyklu for, když hledám nejmenší kladný číslo? takhle mi to bere i tu nulu..:/

if (  cislo>0 ..??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.167.–
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
17. 2. 2013   #5
-
0
-

já nevím které sou všechny lichá čísla vypsal by mi je tu někdo ??
prosím

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.59.–
johny
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
25. 2. 2013   #6
-
0
-

#5
Libovolné liché číslo je možno vyjádřit jako 2k + 1, k ∈ Z.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
ingiraxo+15
Grafoman
25. 2. 2013   #7
-
0
-

#5
ty nevíš jaký jsou lichý čísla? Jednoduše všechny, který při dělení 2 maji nějakej zbytek

takže podmínka pro nejmenší lichý číslo je 



if ((cislo % 2 != 0) && cislo < min) { min = cislo; }

pokud nechceš, aby to bralo i tu 0, tak jen přidáš do podminky: (cislo > 0)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Sudá, lichá čísla — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý