Cyklus – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cyklus – Java – Fórum – Programujte.comCyklus – Java – Fórum – Programujte.com

 

Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
4. 12. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, potřebuji pomoc s naprogramováním cyklu (jeden vstupní parametr), který vypíše "vypíše" následující obrazec 

http://2i.cz/…e3c91a.f.png

Díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.124.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 12. 2012   #2
-
0
-

na ten jeden pixel nepotrebujes ani cyklus... zkus sehnat lepsi obrazek

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
4. 12. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
http://i47.tinypic.com/2h3voso.png 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.173.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 12. 2012   #4
-
0
-

tak si na papire napis kolik potrebujes radku (idealne ve vztahu k puvodni hodnote)

pak kolik mezer na kterem radku pred Q a kolik za.. opet idealne ve vztahu k cislu radku... a tak pokracovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
4. 12. 2012   #5
-
0
-

Tak ja to zkousel, ale furt mi to nevychazi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.173.–
TheOndrap+2
Super člen
4. 12. 2012   #6
-
0
-

Ahoj,

kdybys to alespon zkusil :(

tak bys asi zjistil, že se jedná o čtvercovou matici rozměru (2*i+1) a jeji hlavní a vedlejší diagonála je zaplněna Q, ostatní jsou mezery .. tohle už by ti mohlo pomoc, ne? :)

Kdyby to i přes to přezevšechno nešlo, dej vědět

Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Mike
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
4. 12. 2012   #7
-
0
-

#6 TheOndrap
stale nic :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.173.–
TheOndrap+2
Super člen
4. 12. 2012   #8
-
0
-

 škoda, timhle stylem se nic nenaucis :(

/*cislo je to tvoje "i" neboli ten parametr*/
int cislo = 3;
int rozmerMatice = 2*cislo+1;
/*pruchod matice po radcich*/
for(int i=0; i<rozmerMatice; i++){
	/*pruchod vsech hodnot v radku*/
        for(int j=0; j<rozmerMatice; j++){
        	/*kdyz je prvek na hlavni nebo vedlejsi diagonale*/
                if((i==j)||(i==rozmerMatice-j-1)){
                    System.out.print("Q");
                }else{
                    System.out.print(" ");
                }
        }
        /*odradkuj po pruchodu jednoho radku*/
	System.out.println();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 12. 2012   #9
-
0
-

Na nějaký vztah tam přijde každý, kdo to zkusí. Jen chtěl udělat domácí úkol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 12. 2012   #10
-
0
-

   

int n = ...;
for (int a = 1, b = n * 2 + 1; b > 0; a++, b--) {
    System.out.println(String.format("%"+Math.min(a,b)+"s", "Q") + ((a==b)?"":String.format("%"+Math.abs(b-a)+"s", "Q")));
}

  


Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
TheOndrap+2
Super člen
4. 12. 2012   #11
-
0
-

#9 zlz
ou yeah 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Cyklus — založil Jan Burant

Cyklus — založil JerryM

Cyklus for — založil casper777

While cyklus — založil Ludek

Cyklus for(...... — založil Hansel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý