Globální proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Globální proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comGlobální proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
6. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám na vás spíše teoretický dotaz.

Mám třídu A a v této třídě vnořenou instanci třídy B a v této třídě B vnořenou instanci třídu C...

Prostě vnořené třídy. Já však potřebuji vytvořit někde globální proměnnou, ke kterým budou mít tyto třídy přístup. Zároveň však musí být tyto globální proměnné jedinečné pro každou novou instanci třídy A a vnořené třídy(takže nemohou být statické?). Jak by jste toto vyřešili? Děkuji mnohokrát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.221.–
Reklama
Reklama
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
69 příspěvků
6. 12. 2012   #2
-
0
-

#1 Martin
Přijde mi že nechceš globální proměnou, ale že chceš mít přístup k proměnné definované v A.

Jinými slovy: Vytvořit normální proměnnou  v A a do B předat odkaz/ukazatel, v B pak předat odkaz/ukazatel do C.
Ten odkaz lze samozřejmně předat různě, např v konstruktorech nebo pomocí nastavovací funkce kterou zavoláš těsně po inicializaci atp záleží jaké máš možnosti.

Někde jsem četl i o třídách "skladujících" takovéto proměnné pokud jich je hodně. tam je pak výhoda jednotného přístupu a stálosti rozhraní. Ale teďka si nevzpomenu kde a jak se to jmenovalo. I když mám pocit že se to používalo hlavně jako globální proměnná(pomocí singleton principu). Ale ta myšlenka vypadala dobře.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
7. 12. 2012   #3
-
0
-

Díky, já bych měl spíše představu udělat bázovou třídu, ze které by dědily ostatní třídy.

V této bázové třídě by byly ony proměnné, které by byly společné(sdílené) pro všechny třídy, které by tuto bázovou třídu dědily. Jde něco takového udělat? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.221.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 12. 2012   #4
-
0
-

Přes bázovou třídu si nepomůžeš. Buď budou proměnné instanční a pak nebudou společné nebo budou statické a pak zase budou pro všechny instance společné.

Ovrscout ti radil dobře. Osobně si myslím, že máš chybu v návrhu, a proto to vede na nějaký "hack".

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
Atheo+4
Stálý člen
9. 12. 2012   #5
-
0
-

#1 Martin
Globální proměnné jsou pěknou zrůdovinou. Použij pointery na přístup z třídy k proměnné.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 134 hostů

Podobná vlákna

Globální proměnné — založil Anonymní uživatel

Globální proměnné — založil 3xore

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý