Dynamické načítání prvků v Dreamweaveru – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dynamické načítání prvků v Dreamweaveru – CSS – Fórum – Programujte.comDynamické načítání prvků v Dreamweaveru – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Michal86
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, omlouvám se za zařazení do této kategorie, ale nevím kde jinam to nacpat.

Právě v Dreamveaveru řeším problém. Budu připravovat rozsáhlejší stránky. A budu potřebovat aktualizovat v případě změny Hlavičku, zvlášť Menu nebo Patičku. Každý prvek potřebuji mít v jednom HTML souboru, abych v případě změny předešel ručnímu kopírování. Vím, že jsou různé způsoby jak prvky dynamicky načítat, (PHP, Javascript, Iframe. Nevím ale jak to v Dreamveru provést. Asi nejpřijatelnější je pro mě s toho PHP, v případě iframe jsi nejsem jistý, že se vždy načte. Můžete mi prosím poradit, nemám zkušenosti a nevím jak takové dynamické stránky v Dreamveaveru dosáhnout. Pomohy by mi odkazy na tutoriály s tímto tématem, klidně i v angličtině a vaše zkušenosti s tímto problémem v Dreamveaveru. Obecně nemám ani zkušenosti s PHP, ale doufám, že si s tím v Dreamveaveru poradím.

Děkuji za vaše postřehy

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.201.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
7. 12. 2012   #2
-
0
-

Pokud bude hlavička / menu / patička na všech stránkách stejná, tak uděláš stránku index.php, kde nastyluješ layout a odkazy v menu budou vypadat následovně

<a href="?page=about-us">About us</a>
<a href="?page=chat">Chat</a>

a potom v místě, kam budeš chtít nahrávat obsah (dejme tomu div s id="content") budeš includovat soubory s obsahem

<div id="content">
<?php
if(isset($_GET['page'])) {
	if($_GET['page'] == 'about-us') include('about-us.html');
	else if($_GET['page'] == 'chat') include('chat.php');
	else include('homepage.html');
} else {
	include('homepage.html');
}
?>
</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Michal86
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
19. 12. 2012   #3
-
0
-

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý