Zdravím všechny,
potýkám se se celkem ubíjejícím problémem: Na webových stránkách A (a dalších - B, C, D, ...) je vložen externě Javascript zčásti generovaný PHP (<script src=X/neco.js.php>) Tento JS kód odesílá relativně velké množství dat pomocí POST requestů ke zpracování na X/zpracuj.php Bohužel už jen server A navštíví i několik set lidí denně, nemluvě o faktu, že takových webů je a bude víc. Tzn ze muj PHP skript zpracuj.php ukládá do MySQL databáze třeba 200000 řádků denně a má tolik požadavků najednou, že se moje stránky X sesypou (zahlcení serveru), a jelikož skript neco.js.php na těchto stránkách je nedostupný, tak jsou nedostupné i A, B, C, .... A to je ten problém. Řešil jsem to otpimalizací všech kódů, dostal jsem velice dobrý výsledek.
Skript zpracuj PHP je jednoduchý: jen přijmu sposutu dat oddělených nějakým znakem, projdu to smyčkou, jednotlivé části uložím do MySQL databáze, žádné hlouposti navíc, jen toto, přesto je to z nějakého důvodu moc pomalé.
1) Jak urychlit takové vkládání do MySQL databáze, je to vůbec možné?
2) Má někdo zkušesnosti s využitím virtuálních serverů - myslíte, že by jejich zavedení mohlo pomct a jaké by měly být parametry?
3) Používám InnoDB, měl bych raději využívat něco jiného, co by se pro mnoho řádků rychle hodilo lépe?
Informace o současném výkonu serveru sem ještě dopíšu,
Nechápu vznik těchto problémů, když za poslední dvě hodiny bylo posláno celkem jen asi 1 MB dat směr server...