Problém s buildem v Atmel Studiu 6.0 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s buildem v Atmel Studiu 6.0 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comProblém s buildem v Atmel Studiu 6.0 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

becal
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
6. 12. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

nainstaloval jsem si program Atmel Studio 6.0 (full). Při instalaci jsem nic neměnil, všechno jsem nechal nastavené tak, jak bylo. Zvolil jsem new project, C/C++, GCC C Executable Project, vybral jsem si zařízení ATmega16 a chtěl jsem odzkoušet jednoduchý program na blikání LED diody.

#ifndef F_CPU
#define F_CPU 1000000UL 
#endif

#include <avr/io.h>


#include <util/delay.h>



int main(void)
{
    DDRC = 0x01;                      
    while(1)
    {
     // LED on
     PORTC = 0b00000001;            
     _delay_ms(500);                

     //LED off
     PORTC = 0b00000000;            
     _delay_ms(500);               
    }
}

Když však dám build, vyhodí mi to chybu:

------ Build started: Project: MyFirstProject, Configuration: Debug AVR ------
Build started.
Project "MyFirstProject.cproj" (default targets):
Target "PreBuildEvent" skipped, due to false condition; ('$(PreBuildEvent)'!='') was evaluated as (''!='').
Target "CoreBuild" in file "C:\Program Files (x86)\Atmel\Atmel Studio 6.0\Vs\Compiler.targets" from project "C:\Users\Jarda & Standa\Documents\atmel studio\MyFirstProject\MyFirstProject\MyFirstProject.cproj" (target "Build" depends on it):
Using "RunCompilerTask" task from assembly "C:\Program Files (x86)\Atmel\Atmel Studio 6.0\Vs\Compiler.Task.dll".
Task "RunCompilerTask"
  C:\Program Files (x86)\Atmel\Atmel Studio 6.0\make\make.exe all
  C:\Users\JARDA není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,
  spustitelného programu nebo dávkového souboru.
  Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
  make: *** [MyFirstProject.o] Error 1
Done executing task "RunCompilerTask" -- FAILED.
Done building target "CoreBuild" in project "MyFirstProject.cproj" -- FAILED.
Done building project "MyFirstProject.cproj" -- FAILED.

Build FAILED.
========== Build: 0 succeeded or up-to-date, 1 failed, 0 skipped ==========

Na jednom fóru jsem četl, že by to mohlo mít něco společného s operačním systémem Windows 7 (který používám) a s právy k přístupu do složek. Bohužel jsem naprostý začátečník, jedná se o mé první pokusy a tudíž vůbec netuším, co a kde bych měl změnit.

Předem děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.100.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 12. 2012   #2
-
0
-

spis mas spatne nastaveny cesty ke kompilatoru a tak...

C:\Users\JARDA není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,
  spustitelného programu nebo dávkového souboru.

to mi nepripada jako nazev spustitelneho souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
becal
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
6. 12. 2012   #3
-
0
-

Aha, a kde mám tu cestu přenastavit? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.100.–
7. 12. 2012   #4
-
0
-

pozor na názvy adresářů a podadresářů, nebere české znaky. Projekt musí být v adresáři pojmenovaném jen angl. abecedou.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Becal
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
2. 3. 2013   #5
-
0
-

Nakonec jsem vše vyřešil tak, že jsem přeinstaloval Windows 7 a už to šlape.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

ATMEL AT89C2051 — založil stepaivo

Atmel Studio 6,1 — založil Protos

Materiály ke studiu — založil Arthemoon

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý