Funkce vracejici 2 čisla do 2 proměných zaraz – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce vracejici 2 čisla do 2 proměných zaraz – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce vracejici 2 čisla do 2 proměných zaraz – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Durza
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
6. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím
je možné aby mi funkce vracela 2 čísla do nejakých proměných najednou, tzn při jednom zavolání?
bez použití globálních proměných?
Mám na mysly něco takovehoto 

int fce(int a, int b){
	if(a == b){
		a=(b - 2);
		b= 5; 
	}
	return a,b
}

void main(void){
	int a,b;
	a,b = fce(a ,b); //takhle to asi nemužu napsat, jak jinak to udělat?
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
6. 12. 2012   #2
-
0
-

#1 Durza
teoreticky ano:

struct Dve{int a, b;};

Dve fce(int a, int b){
	if(a == b){
		a=(b - 2);
		b= 5; 
	}
	return {a,b};
}

v C tam bude viac syntaktickej omacky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Durza
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
6. 12. 2012   #3
-
0
-

nerozumím tomu kodu, kde se mi vysledky te fce vkladaji do mích promených?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
7. 12. 2012   #4
-
0
-

   

return {a, b};  // ???

tohle Ti Tvuj kompilator zkousne ?

Nebylo by lepsi tohle ?

void fce(int *a, int *b)

{
  if(*a == *b)
  {
    *a = (*b - 2);
    *b = 5;
  }
}

int x=10, y=20;

fce(&x, &y);

...

O.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.32.–
TheOndrap+2
Super člen
7. 12. 2012   #5
-
0
-

jde o to že většina mě známých programovacích jazyků vrací jedinou hodnotu.

A obecně se to dělá tak jak popsal Vitamin : Definuje se struktura(objekt), která obsahuje 2 čísla. A tvoje funkce potom vrací pouze jeden tento objekt, což jsou vlastně dvě čísla.

Ondra popisuje jinou metodu .. a to sice tu, že funkce přímo mění obsah proměnných, vložených jako parametr je void. Proto si taky musí předávat hodnoty odkazem, ne hodnotu. Jinak řečeno "funkce nic nevrací, ale přepisuje parametry" což je trošku něco jiného než to na co ses ptal, ale výsledek je stejný

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Durza
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
7. 12. 2012   #6
-
0
-

díky, nakonec sem tu funkci zrušil a dal si ji do mainu, stejně v ní byl jen jede if.
ale zas sem se něco nového dozvědel.
Se strukturama v C nerad pracuju, připomína mě že na struktury(objekty) je lepsi c++ které neumím,a co neumím mě deprimuje  :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Durza
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
7. 12. 2012   #7
-
0
-

ohledně těch referencí , to by mi nepomohlo , je to vlastně jen obejítí globální promené,v té funkci sem ješte s a,b pracoval před ifem a vyhovovalo mi že při dalším voláním byly vstupní parametry nezměné, a mohl se mi korektně porovnavat if

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
vitamin+8
Grafoman
7. 12. 2012   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
7. 12. 2012   #9
-
0
-

#8 vitamin
Hezké, ale můj C++Builder 2009 i MSVC 2008 na to mají bohužel jiný názor, novější nemám.

O.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.73.–
vitamin+8
Grafoman
7. 12. 2012   #10
-
0
-

#9 Ondra
Tak je jesne ze kompilator z roku 2009 nebude podporovat standart z roku 2011 :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 254 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý