Kontrola + odhalení malé chyby – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola + odhalení malé chyby – Java – Fórum – Programujte.comKontrola + odhalení malé chyby – Java – Fórum – Programujte.com

 

Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
7. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

byl by, prosím, někdo ochotný mi zkontrolovat semestrální práci do školy? Jedná se o jednoduchý a krátký program na generování pseudonáhodných posloupností, jejich řazení, výpis a zobrazení v grafu. Programování jsem viděl poprvé až tento semestr, proto bych byl rád, kdyby mi někdo poradil co se dá udělat lépe, efektivněji atd. To ovšem není až tak důležité, potřeboval bych odhalit menší chybku v kodu, která způsobuje to, že mi program vypisuje chybovou hlášku java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException. Pokoušel jsem se hledat co je to zač a sám to nějak vyladit, ovšem bohužel bez výsledku.

Z důvodu aby tento kód neokopíroval někdo jiný do své semestrálky, prosím zájemce, aby napsali nějaký kontakt na sebe, kam můžu soubor poslat.

Děkuju moc všem případným dobrovolníkům.

Radek

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.149.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 12. 2012   #2
-
0
-

ta chyba ArrayIndexOutOfBoundsException znamená, že se snažíš přistoupit mimo rozmezí pole (prvků 5, ty chceš 6).. pokud by si použil debug, tak není problém to vystopovat a opravit

a myslim, že tohle ti nikdo kopírovat nebude, to je základní práce s polem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 12. 2012   #3
-
0
-

out of bound je ze zasahujes mimo pole (treba mas polozky od  0..9 (celkem 10 prvku) a ty sahas mimo

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
7. 12. 2012   #4
-
0
-

Vím, že jsem mimo pole, jen bohužel nevím jak to v tom kodu poupravit abych byl vně :) 

Nechci to sem jen tak dávat né proto že by to plošně kopírovali programátoři, spíš jen proto, že stejné zadání má X dalších lidí z ročníků a fakulta je v případě nějakých shod mezi pracemi nekompromisní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.149.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 12. 2012   #5
-
0
-

tak predpokladejme ze ti to presne rekne na kterem radku... pak musis zajistit aby promenna, kterou indexujes, nikdy nebyla vetsi nez rozsah pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
7. 12. 2012   #6
-
0
-

Děkuju, už jsem to našel a opravil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.149.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Odhalení chyby — založil MiCizek

Odhalení diakritiky — založil gruv

Male height v IE — založil D-Fox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý