Zdravim. Mam tu malej problem s metodama a jejich volanim.. programuji semestralni praci (jsem zacatecnik) a mam zatim program.. myslim, ze nepotrebuje presne do detailu popisovat co presne dela.. jen tu nastinim problem, ktery mi vznika
mam metodu "nactiCislo", ktera mi nacita cislo z klavesnice pomoci scanneru, to se ulozi do promenne "a" a tuto hodnotu i vraci, pote metoda "generujPole" mi to nactene cislo umocni, vydeli, pricte jednicku, dokud se hodnota neopakuje, tak to generuje dalsi cisla (to je vcelku jedno) - vznikne mi tak pole o x prvcich (cislech) a toto pole vracim. Dale mam za ukol toto pole seradit vzestupne, cili mam metodu "seradPole" a do ni volam prave navratovou hodnotu z "generujPole", tedy to vygenerovane pole, pole se mi pekne seradi a ja vracim serazene pole a dale potrebuji vizualizovat graf tohoto pole (posloupnosti cisel v nem obsazene), dalsi metoda tedy "udelejGraf" a zde nastava problem.. musim vizualizovat nejprve pole neserazene a pote i pole serazene - na coz tedy potrebuju obe pole, takze si na ne referuji - tedy odkáži se na serazene pole, vse OK.. nojo, ale ja potrebuji pracovat i s tim neserazenym polem a kdyz si na nej dam referenci, tak to po me chce opet zadat hodnotu z klavesnice (opet metoda "nactiCislo") a to ja uz nechci, protoze uz jsem zadaval.. zkratka na to nemuzu prijit jak rozhazet ty reference, zda se mi to neresitelny. :/ Vedel by prosim nekdo, co se s tim da delat? Dekuju