Problem s vypisom – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s vypisom – Java – Fórum – Programujte.comProblem s vypisom – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
8. 12. 2012   #1
-
0
-

zdravim mam problem s ktorym si neviem rady vsetko by podla mna malo fungovat ale nefunguje dam sem cast kodu ktora by mala stacit na pochopenie, robim to cez swing

final ArrayList<Hrac> hrac = new ArrayList<Hrac>();
		
		vyberHracov.addActionListener(new ActionListener()
		{
			
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				
				
				
				int volba = Integer.parseInt(vyberHracov.getSelectedItem().toString());
				int volba2=volba;
				
				
				
				
				String[] menoHraca;
				menoHraca = new String[--volba2];
				
				switch(volba)
				{
					
					
					case 2: 
						
						lblMenoPrvehoHraca.setText("Meno 1.hráča");
						textFieldMenoPrvehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[0]=textFieldMenoPrvehoHraca.getText();
						
						lblMenoDruhehoHraca.setText("Meno 2.hráča");
						textFieldMenoDruhehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[1]=textFieldMenoDruhehoHraca.getText().toString();
						
						lblMenoTretiehoHraca.setText("");
						textFieldMenoTretiehoHraca.setVisible(false);
						lblMenoStvrtehoHraca.setText("");
						textFieldMenoStvrehoHracar.setVisible(false);
						
						break;
					
					case 3:
						
						lblMenoPrvehoHraca.setText("Meno 1.hráča");
						textFieldMenoPrvehoHraca.setVisible(true);
						
						
						lblMenoDruhehoHraca.setText("Meno 2.hráča");
						textFieldMenoDruhehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[1]=textFieldMenoDruhehoHraca.getText().toString();
						
						lblMenoTretiehoHraca.setText("Meno 3.hráča");
						textFieldMenoTretiehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[2]=textFieldMenoTretiehoHraca.getText().toString();
					
						lblMenoStvrtehoHraca.setText("");
						textFieldMenoStvrehoHracar.setVisible(false);
							
						break;
						
					case 4:
						lblMenoPrvehoHraca.setText("Meno 1.hráča");
						textFieldMenoPrvehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[0]="miso";

						lblMenoDruhehoHraca.setText("Meno 2.hráča");
						textFieldMenoDruhehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[1]="dano";

						lblMenoTretiehoHraca.setText("Meno 3.hráča");
						textFieldMenoTretiehoHraca.setVisible(true);
						menoHraca[2]="jano";
						
						lblMenoStvrtehoHraca.setText("Meno 4.hráča");
						textFieldMenoStvrehoHracar.setVisible(true);
						menoHraca[3]="fero";

								
						break;
					
				}
				
				
				
				for(int i=0;i<volba;i++)
				{
					hrac.add(new Hrac(menoHraca[i]));
					
					
				}

JButton btnNewButton = new JButton("New button");
		btnNewButton.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				
				for(int i=0;i<4;i++)
				{
					textArea.append(hrac.get(i).getMenoHraca().toString());
					
					
					
					
					
					
				}
				
				
			}
		});

v comboboxe si vyberiem moznost 2,3 alebo 4. Zobrazi sa potrebny pocet labelov a textfieldov, potom by som do nich mal zapisat mena, mena by sa mali ulozit a vypisat, mena sa ukladaju cez polia, po kliknuti na dalsie tlacitko by sa mali mena alebo meno vypisat, no nefunguje to, ako nahle spravim ale namiesto napriklad tohto menoHraca[0]=textFieldMenoPrvehoHraca.getText(); toto menoHraca[0]="jano"; uz to vypisuje bez problemov, vie niekto pomoct ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Reklama
Reklama
sakal910
Stálý člen
8. 12. 2012   #2
-
0
-

#1 Oliver Habara
Proč dáváš při tom přiřazení do pole textFieldMenoPrvehoHrace.getText().toString() ? Vždyť samotná metoda getText() ti vrátí String toho txtFieldu :) zkus si to toString() vymazat a uvidíš jestli ti to pomůže :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
8. 12. 2012   #3
-
0
-

#2 sakal91
to som uz skusal predtym, teraz som to skusil znova, bohuzial nepomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
8. 12. 2012   #4
-
0
-

#3 Oliver Habara
kdybys mohl někde zabalit a nahrát celou aplikaci určitě bych ti pomohl líp :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
8. 12. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
8. 12. 2012   #6
-
0
-

#4 sakal91
a problem je v uvodneOkno.java

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
8. 12. 2012   #7
-
0
-

#6 Oliver Habara
Ok du na to kouknout, muzes to smazat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
sakal910
Stálý člen
8. 12. 2012   #8
-
0
-

#6 Oliver Habara
 

        final hodnoty hodnota = new hodnoty();
        final ArrayList<Hrac> hrac = new ArrayList<Hrac>();

        vyberHracov.addActionListener(new ActionListener() {
            public void actionPerformed(ActionEvent e) {

                volba = nteger.parseInt(vyberHracov.getSelectedItem().toString());

                switch (volba) {

                    case 2:

                        lblMenoPrvehoHraca.setText("Meno 1.hr��a");
                        textFieldMenoPrvehoHraca.setVisible(true);


                        lblMenoDruhehoHraca.setText("Meno 2.hr��a");
                        textFieldMenoDruhehoHraca.setVisible(true);

                        break;

                    case 3:

                        lblMenoPrvehoHraca.setText("Meno 1.hr��a");
                        textFieldMenoPrvehoHraca.setVisible(true);


                        lblMenoDruhehoHraca.setText("Meno 2.hr��a");
                        textFieldMenoDruhehoHraca.setVisible(true);


                        lblMenoTretiehoHraca.setText("Meno 3.hr��a");
                        textFieldMenoTretiehoHraca.setVisible(true);

                        break;

                    case 4:
                        lblMenoPrvehoHraca.setText("Meno 1.hr��a");
                        textFieldMenoPrvehoHraca.setVisible(true);


                        lblMenoDruhehoHraca.setText("Meno 2.hr��a");
                        textFieldMenoDruhehoHraca.setVisible(true);


                        lblMenoTretiehoHraca.setText("Meno 3.hr��a");
                        textFieldMenoTretiehoHraca.setVisible(true);


                        lblMenoStvrtehoHraca.setText("Meno 4.hr��a");
                        textFieldMenoStvrehoHracar.setVisible(true);

                        break;

                }
                hodnota.DatHodnotu(volba);
            }

            private void hrac(String string) {
                // TODO Auto-generated method stub
            }
        });
        vyberHracov.setModel(new DefaultComboBoxModel(new String[]{"", "2", "3", "4"}));
        vyberHracov.setBounds(290, 193, 48, 20);
        contentPane.add(vyberHracov);

        JButton btnNewButton = new JButton("New button");
        btnNewButton.addActionListener(new ActionListener() {
            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent e) {
                // vyprazdneni seznamu
                hrac.clear();
                textArea.setText("");
                switch (volba) {
                    case 2:

                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoPrvehoHraca.getText()));
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoDruhehoHraca.getText()));

                        break;

                    case 3:

                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoPrvehoHraca.getText()));
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoDruhehoHraca.getText()));
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoTretiehoHraca.getText()));
                        break;

                    case 4:
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoPrvehoHraca.getText()));
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoDruhehoHraca.getText()));
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoTretiehoHraca.getText()));
                        hrac.add(new Hrac(textFieldMenoStvrehoHracar.getText()));
                        break;

                }

	// vypsani hracu
                for (Hrac hrac1 : hrac) {
                    textArea.append(hrac1.getMenoHraca() + "\n");
                }
            }
        });
        btnNewButton.setBounds(287, 406, 89, 23);
        

Tak problém byl v tom že jsi se snažil přiřadit jméno v akci comboboxu, takže ty txtFieldy byli prázdné, tudíž si nic nepřiřadil.... Jména musíš přidávat do toho seznamu až v akci toho tlačítka :) Jinak celkem prasácký kód :P Zkus dbát na čistotu kódu aby se v tom dalo dobře číst :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
8. 12. 2012   #9
-
0
-

#8 sakal91
diki moc, som vedel ze to bude nejaka blbost  samozrejme ze ma to nenapadlo :/ za kod sa ospravedlnujem ale riesil som tento problem a na ostante som sa v tej chvili nepozeral, inak bude to maturitna praca(monopoly) a este som len na zaciatku takze bude to vesele :D a urcite budem mat este problemy a budem sem pisat, este raz diki za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
14. 12. 2012   #10
-
0
-

vedel by mi niekto poradit ako v tomto programe ktory sme tu uz riesili, pouzivat ziskane mena v novom jFrame ? cize tak ako som vypisoval v textArey po klinuti na tlacitko mena ktore som zadal tak po otvoreni noveho jFramu by mi ich po kliknuti na tlacitko vypisalo ties ale tie iste co som zadal uz predtym, proste tie hodnoty potrebujem preniest

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
14. 12. 2012   #11
-
0
-

nikto nevie pomoct ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
14. 12. 2012   #12
-
0
-

#11 Oliver Habara
Udělej si GETTERY/SETTRY a tomu novému JFrame předej jako parametr ten první JFrame a pak k těm proměnným můžeš přistupovat přes ty metody get... např. secondFrame.getFirstTextField();

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
sakal910
Stálý člen
14. 12. 2012   #13
-
0
-

#11 Oliver Habara
pokud chceš získat jen ty jména tak tou metodou getTex...(); vrať obsah toho textFieldu nebo textArea :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
14. 12. 2012   #14
-
0
-

#13 sakal91
viem ako to myslis ale nejak mi to nejde  nemohol by si mi to prosim ta nejak ukazat v zdrojaku ? predpokladam ze ho uz nemas takze tu nahravam http://www.uloz.to/…nopolyyy-zip

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
14. 12. 2012   #15
-
0
-

#14 Oliver Habara
ty potřebeješ dostat z uvodního okna do te hrací plochy obsah té textArey?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
14. 12. 2012   #16
-
0
-

#15 sakal91
ano, proste to co sa ulozi do objektov v uvodnomOkne cize v tomto pripade tie mena aby som mohol pouzivat a napriklad aj vypisovat v hracejPloche

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
14. 12. 2012   #17
-
0
-

e este prosim ta minule ako si mi tu daval to riesenie si pouzil takyto cyklus 

// vypsani hracu
                for (Hrac hrac1 : hrac) {
                    textArea.append(hrac1.getMenoHraca() + "\n");
                }

ja som taky cyklus nikdy nepouzival a ani som sa s nim nestretol preto som tomu velmi nechapal, pouzil som svoj vlastny ktoremu som rozumel a fungovalo to aj s nim ale rad by som vedel nieco aj o tom tvojom rieseni ak by ti to nerobilo problem zlahka vysvetlit

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
14. 12. 2012   #18
-
0
-

#16 Oliver Habara
Takže jednoduše si ve třídě uvodniOkno, kde vytváříš instanci té hracíPlochy (actionPerformed tlačítka Start) si tu instanci vytvoříš takhle:  

HraciPlocha plocha = new HraciPlocha(this);

pak ve třídě HracíPlocha si vytvoříš parametrický konstruktor (do tvojeho konstruktoru si přidáš jen parameter: public HraciPlocha(UvodniOkno okno){}) a v tom konstruktorz si prostě přiřadíš to okno do nějaké nové instance...

private UvodniOkno okno;
public HraciPlocha(UvodniOkno okno){
	this.okno = okno;	
}

no a pak jen ve třídě UvodniOkno si jen uděláš metodu get která bude vracet co potřebuješ a ve třídě HracíPlocha k nim budeš přistupovat takhle:

okno.getNeco();

teď spěchám, tak promiň že tak polopatě ti to píšu.... snad to pochopíš :) když tak ti později pošlu zdroják... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
sakal910
Stálý člen
14. 12. 2012   #19
-
0
-

#17 Oliver Habara
Je to cyklus for-each... prostě ti projde celé pole/seznam .... takze v tom cyklu je hrac pole a do hrac1 se uklada postupne kazdy prvek pole... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
sakal910
Stálý člen
14. 12. 2012   #20
-
0
-

#19 sakal91
ten cyklus:  

for(Hrac hrac1 : hrac){
	System.out.println();
}

je stejný jako:

for(int i=0; i<hrac.length; i++){
	Hrac hrac1 = hrac[i];
	System.out.println();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
16. 12. 2012   #21
-
0
-

#20 sakal91
som prisiel az teraz domov.... diki zatial za pomoc, skusim to, potom napisem ci sa podarilo alebo nie

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
17. 12. 2012   #22
-
0
-

   

HraciaPlocha plocha = new HraciaPlocha(this);

tuto hned to hadze chybu nieco s konstruktorom... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
17. 12. 2012   #23
-
0
-

najlepsie by bolo asi naozaj ukazat to nazorne v mojom zdrojaku ak by ti to nerobilo problem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
18. 12. 2012   #24
-
0
-

#23 Oliver Habara
Večer se na to podívám... Teď mám momentálně napilno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 12. 2012   #25
-
0
-

#24 sakal91
ok nezabudni prosim, zatial to este poskusam 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.92.–
sakal910
Stálý člen
18. 12. 2012   #26
-
0
-

#25 Oliver Habara
http://leteckaposta.cz/368323870

Tady to máš, udělal sem ti tam komentáře k tomu.... A prosím tě dříve než začneš přidávat jakoukoli funkčnost nebo prostě cokoli, vyčisti si ten kód!!! Je to totální chaos!! Nauč se psát čistý a úhledný kód!! Věř mi, jak pak budeš chtít něco změnit nebo budeš hledat chybu tak ji nenajdeš!

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Oliver Habara
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 12. 2012   #27
-
0
-

#26 sakal91
Dakujem velmi pekne ze si to pre mna spravil, problem ale je ze ked zapnem eclipse a vyberiem miesto kde ma vyhladat projekty, proste workspace, a spravne to nastavim tak toto co som stiahol od teba mi vobec do eclipsu nenacita

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
wrany0
Newbie
18. 12. 2012   #28
-
0
-

#26 sakal91
uz sa mi to podarilo, musel som to sice rucne ale ide to, inak ja tam potrebujem preniest cely objekt nie len ten text, ale myslim ze to pojde, ak by nastal problem napisem, kod upravim, este by som sa chcel opsravedlnit za to jedno neslusne slovicko tam, ani som si neuvedomil ze som to tam nechal  , diki este raz za pomoc, este sa chcem spytat ak by som este potreboval pomoc pomozes ak budes moct ? viem ze som mozno asi trocha otravny mojimy niekedy jednoduchymi otazkami ale OOP sa venujem len velmi kratky cas a tak mam niekedy nejasnosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
sakal910
Stálý člen
18. 12. 2012   #29
-
0
-

#28 wrany
od toho sem ti tam napsal ty komentáře, že cokoliv budeš chtít přenést tak k tomu vytvoříš ty metody GET :) klidně ti pomůžu to není problém :) jen mi když tak piš na email kdybys chtěl rychlejší odpovědi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
wrany0
Newbie
18. 12. 2012   #30
-
0
-

#29 sakal91
ok tak na mail teda 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.100.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s vypisom — založil Inka

Problém v C++ — založil Anonim

Problém — založil rotoro

Problem... — založil

Problém — založil Jano

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý