Objekt nemá nastavené getry – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Objekt nemá nastavené getry – Java – Fórum – Programujte.comObjekt nemá nastavené getry – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
8. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, mám problém, který né a né vyřešit:( Potřebuju z jednoho objektu vytáhnout vlastnost, ale i když jsou na tu vlastnost getry (i když poděděné). konkrétně nemůžu zavolat getr getId objektu typu PredmetDTO... přikládám kód:

třída, ze kreté se domáhám požadavku:

@Service ("anketniSystem")
public class AnketniSystem implements Serializable{
    private DefInterfejs dao;
   
public LoginDTO createLogin(LoginDTO login){
        Login l;
        l = new Login(login.getId(),login.getLogin(),login.getHeslo(),login.getJmeno(),login.getPrijmeni());
        l.setPredmetz(dao.getById(login.getPredmet().getId,Predmet.class)); // tady nefunguje "getPredmet().getId"

třída dao obsahuje(nejen):

public <ENTITY> ENTITY getById(Long id, Class<ENTITY> clazz) {
        return getEntityManager().find(clazz, id);

třída LoginDTO obsahuje(nejen):

public class LoginDTO extends Default {
    private String login;
    private String jmeno;
    private String prijmeni;
    private String heslo;
    private List<SkoleniDTO> skoleniz;

public LoginDTO(Long id, String login, String heslo, String jmeno, String prijmeni, List<SkoleniDTO> skoleniz ){

        super(); 
        this.id=id;
        this.heslo=heslo;
        this.jmeno=jmeno;
        this.login=login;
        this.prijmeni=prijmeni;  
        this.skoleniz=skoleniz;
    }

public List<PredmetDTO> getPredmet(){
        return predmetz;
    }

třída default obsahuje(nejen):

public class Default implements Serializable {
    protected Long id;
    public Long getId() {

        return id;

a konečně třída PredmetDTO obsahuje(nejen):

public class PredmetDTO extends Default{
    private String predmet;
    private OborDTO oborz;
   
    public PredmetDTO(Long id,String predmet, OborDTO oborz){


        this.id=id;
        this.predmet=predmet;
        this.oborz=oborz;
    }
       public String getPredmet(){
        return predmet;
    }

Nějaký tip, co jsem kde přehlédl? Koukám do toho už několik hodin a nemůžu přijít na to, co je kde špatně. Obecně se v té třídě AnketniSystem nemůžu dovolat na žádnou uživatelsky definovanou vlastnost objektu PredmetDTO....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.36.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
8. 12. 2012   #2
-
0
-

getPredmet() vrací List<PredmetDTO> a getId() je metoda.

Takže místo

login.getPredmet().getId

by mohlo být třeba

login.getPredmet().get(0).getId()

Ale nevím, jestli to bude dělat to, co zamýšlíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý