Dobrý den potřeboval bych pomoct s rozboremdvou řádků který vytáhnu z DB,
řádek 1) B14956-H39406-W71-dmg80-13.3.12 (+podložka)
řádek 2) 120366-4064-dmg35-16.3.12 [opak. W56-114660] (podložka)
předem nevím který z těchto dvou řádků vytáhnu z DB v případě že dostanu první řádek potřebuju ho rozebrat tak abych
si do proměnných uložil každou část oddělenou pomlčkou a pak už je jen správně poskládám a upravené pak vložím
zpět do DB
řádek1) $cislo_vykresu-$folge-$slozka-$stroj-$datum ($komentar) <= tyto proměnné zastupují každou část řetězce
.pokud dostanu z DB druhý řádek potřebuji jen nahradit $cislo_vykresu a $datum.
Strávil jsem několik hodin na různých stránkách s regexpama a udělal jsem si na rozbor těch řádků takovýto script
$reg1= preg_match('w\d{1,9}',$radek_souboru ,$slozka); //cislo slozky
$reg2= preg_match('[*',$radek_souboru ,$zavorka); //jestli je zavorka [v retezci a za ni cokoliv
$reg3= preg_match('-\+-',$radek_souboru ,$folge); //jakykoliv znaky mezi pomlckama
$reg4= preg_match('[okuma]',$radek_souboru ,$stroj); //jestli je nazev stroje
$reg5= preg_match('^b\d+-',$radek_souboru ,$cislo_vykresu); //od zacatku cokoliv co zacina b az po prvni pomlcku
$reg5= preg_match('\d+\.\d+\.\d+',$radek_souboru ,$datum); //najit datum cislo tecka cislo tecka cislo
$reg5= preg_match('\(*$',$radek_souboru ,$komentar); //od kulate (zavorky az do konce radku
ale bohužel mi to ani tochu nefunguje prosím Vás o pomoc jak by to mělo být správně