Výjimky v C++ - výběr optimální cesty – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výjimky v C++ - výběr optimální cesty – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýjimky v C++ - výběr optimální cesty – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marpit0
Stálý člen
11. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, pustil jsem se do vyjímek a docela vy mě zajímala jedna věc. Mám kód, ve kterém může dojít k několika chybovým stavům, které mám specifikovány ve výčtovém typu (definovaném jako nový datový typ Chyby). Tedy něco takového:

enum Chyby
{
	SOUBOR_NENI,
	NELZE_ZAPSAT,
	NELZE_UZAVRIT
};

A samotný blok catch pro zachycení mám řešen takto:

catch (Chyby e)
	{
		switch(e)
		{
			...
		}
	}

V literatuře jsem však našel, že je předávání lepší předávat tak, že chyba je reprezentována třídou. Čím je tento způsob lepší a v čem moje řešení horší, případně existují v mém řešení nějaké zádrhele, které by se mi mohly v budoucnu vymstít? Moc nevidím důvod zakládat prázdnou třídu, kterou pak inicializuji v throw a zachytím v catch... Díky za informace, docela by mě to zajímalo   .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Reklama
Reklama
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 12. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Co třeba rozšíření o řetězec pro uložení dodatečného textového popisu výjimky? Když je to třída, tak nejsi ničím omezen. Jinak je to samozřejmě na tobě :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
marpit0
Stálý člen
11. 12. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
Tak to jo, už chápu. Knížka co jsem vzal do ruky vždy používala prázdné třídy, to mě zmátlo a co jsem našel na internetu, tak tam to bylo řešené všelijak. Díky za info .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

Výjimky a vlákna — založil Houp

Vyjímky - seznam s chybami — založil linarts

Výjimky a DLL, nerozumím — založil Aigor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý