Příkazová řádka – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Příkazová řádka – Java – Fórum – Programujte.comPříkazová řádka – Java – Fórum – Programujte.com

 

Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
12. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

mám napsaný program na generování pseudonáhodných čísel. Tato posloupnost je pak seřazena. Uživatel zadává pouze startovací hodnotu, poté už program běží sám, v Eclipsu mi všechno super funguje, ale jak to chci spustit přes příakzovou řádku, tak už mi to ani nepřeloží, čím to? Výsledky jsou poté vykresleny grafickou metodou DrawingTool, kterou mám umístěnou ve stejném adresáři jako samotný program na generování.

C:\Users\Radek\workspace\PPA1\src\SPfinal>javac Ppa1_SP_A12B0315P.java
Ppa1_SP_A12B0315P.java:9: error: package SPfinal does not exist
import SPfinal.DrawingTool;
              ^
Ppa1_SP_A12B0315P.java:122: error: cannot access DrawingTool
        public static void vykresliVygenerovanouPosloupnost(DrawingTool dt, int[
] vygenerovanaPosloupnost, int sirkaGrafu, int vyskaGrafu){
                                                            ^
  bad source file: .\DrawingTool.java
    file does not contain class DrawingTool
    Please remove or make sure it appears in the correct subdirectory of the sou
rcepath.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.149.–
George
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
12. 12. 2012   #2
-
0
-

Cau, delam tu samou praci. Mas urcite naimportovanej drawingtool.jar .. to je prave spatne musis si stahnout drawingtool.java nekde na courseware.. nekde to tam je. Hodis si to do toho samyho package a pak uz by to melo fungovat i pres prikazovou radku

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Dano
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
12. 12. 2012   #3
-
0
-

#2 George
alebo si ho supnut pri compilacii do classpathu 

javac -classpath cesta_k_jarkam_classom cesta_k_zdroju_kompilacie
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
Dano
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
12. 12. 2012   #5
-
0
-

#2 George
DT jar jsem měl ve stejnym balíčku, .java taky, zkusil jsem ten jar smazat a stejně to nefunguje :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.149.–
Radek
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
12. 12. 2012   #6
-
0
-

#3 Dano
Bohužel nevím co tím přesně myslíš, na mě se musí triviálně, programování nademnou zatim vyhrává na plný čáře :D nevíte někdo jak by se toho šlo ještě zbavit? zítra to odevzdávám a jako na potvoru jsem příkazovou řádku zkontroloval až na poslední chvíli, myslel jsem že to bude fungovat, když to v eclipsu běží jako hodinky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.149.–
George
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
12. 12. 2012   #7
-
0
-

a zakomentoval si package jak v tvoji praci, tak v DrawingToolu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Dano
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
13. 12. 2012   #8
-
0
-

#6 Radek
Aj ked som asi nestihol odpoved, ale do buducna ;) 

Dajme tomu, ze nepouzivas maven.

Robis nejaky projekt, ktory mas ulozeny v adresare /projekty/HelloWorld/src/.... kde mas umiestnene zdrojove subory *.java aj subor Ppa1_SP_A12B0315P.java. V adresare /lib mas ulozene *.jarka, z ktorych vyuzivas funkcionalitu (napriklad DrawingTool) a chces zbuildovat Ppa1_SP_A12B0315P.java. Jedine co musis okrem klasickeho volania javac urobit, je to, ze povies javac kde najde ostatne externe *.jarka a to robis cez prepinas -classpath alebo -cp.  

javac -cp /lib/DrawingToolu.jar src/Ppa1_SP_A12B0315P.java

Nasledne ked build prebehne a chces spustit zkompilovany kod  

java -cp /lib/DrawingToolu.jar Ppa1_SP_A12B0315P
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý