Zápis do souboru a výpis ze souboru – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zápis do souboru a výpis ze souboru – Java – Fórum – Programujte.comZápis do souboru a výpis ze souboru – Java – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
12. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám 8 textových polí a chci, aby se zadané hodnoty zapsaly do textového souboru pro každé textové pole na nový řádek(to ještě zvládnu), ale potom potřebuju data ze souboru vypisovat a potřeboval bych vždy jen jeden určitý řádek. Takže se chci zeptat jestli jde vypsat z textového souboru například jen 5. řádek. Jestli to nějak jde a víte, jak na to, tak děkuju za radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.173.–
Flowy
~ Anonymní uživatel
449 příspěvků
12. 12. 2012   #2
-
0
-

Pravdepodobne nacitas cely subor ako string (alebo podobne) a piaty riadok najdes tym ze pred sebou bude mat 4x \n a na konci tiez

Ale so subormi som este nerobil

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.234.–
Redby0
Návštěvník
13. 12. 2012   #3
-
0
-

No tak já by jsem to udělal tak, že ve čtecí smyčce budu sledovat číslo přečteného řádku a pokud bude pátej tak ho vytisknu. 

	while (sca.hasNext()) {
		iterace++;
		vypis = sca.nextLine();
		if (iterace == 5) {
			System.out.println(vypis);
		}
	}
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
13. 12. 2012   #4
-
0
-

#3 Redby
Nemůžu se k tomu dopracovat, co v tom kódu znamená sca? jaký je to datový typ? nebo co to vlastně je? Jinak tomu kódu vcelku rozumim, díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.173.–
Buco0
Newbie
13. 12. 2012   #5
-
0
-

#4 Petr
sca bude pravdepodobne objekt triedy Scanner

Scanner sca = new Scanner(System.in);

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Redby0
Návštěvník
13. 12. 2012   #6
-
0
-

Sorry, vzal jsem jen segment metody. Jinak samozřejmě sca je objekt třídy Scanner.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.187.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
13. 12. 2012   #7
-
0
-

ještě nerozumím jak je propojená interace s tím hledáním řádku... předpokládám že na začátku je nastavená na 1 a cyklem se o jedno zvětšuje, pak už je tam jenom ta podmínka interace == 5 a připadá mě, že tam ještě něco chybí. A nebo tomu pořád špatně rozumím :/ prosím ještě o radu nebo o vysvětlení jakým způsobem by to mělo pracovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.173.–
Buco0
Newbie
13. 12. 2012   #8
-
0
-

#7 Petr
Mas pravdu, nieco mu tam chyba a nevsimol som si to ani ja. Ta podmienka v if by mala vyzerat asi takto:

if(iterace%5==0)

% znamena celociselne delenie.

A premennu iterace musis inicializovat na nulu mimo cyklu while.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
14. 12. 2012   #9
-
0
-

#8 Buco
Ta podmienka v if by mala vyzerat

Neměla. Chce vypsat pátý řádek a přesně to taky dělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Redby0
Návštěvník
14. 12. 2012   #10
-
0
-

Jojo, otázka zněla na pátý řádek a ne na každý patý řádek... Jinak ještě je samozřejmě třeba definovat File a použít ho v Scanneru..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Buco0
Newbie
14. 12. 2012   #11
-
0
-

#9 zlz
Sorry, zle som si to precital, moja chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
14. 12. 2012   #12
-
0
-

Už mě to jde, měl jsem tam chybku ještě uplě někde jinde, díky za pomoc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Redby0
Návštěvník
14. 12. 2012   #13
-
0
-

Není zač, označ prosím vlákno jako vyřešené...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.118.224.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
14. 12. 2012   #14
-
0
-

#13 Redby
nevím jak, jde i když nejsem registrovaný?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Zapis do souboru — založil Ondřej Karanský

Zápis do souboru — založil Dave-CZ

Zápis do souboru — založil Milhaus92

Zápis do souboru — založil Martin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý