Hledání v poli polí – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledání v poli polí – PHP – Fórum – Programujte.comHledání v poli polí – PHP – Fórum – Programujte.com

 

jaxx19
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 12. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, jak nejlépe hledat v poli polí? Mám takové pole:

array() (
  [0] => array(4) (
    [id] => (string) 12
    [datum] => (string) 2010-04-05
  )
  [1] => array(4) (
    [id] => (string) 13
    [datum] => (string) 2011-04-25
  )
  [2] => array(4) (
    [id] => (string) 1
    [datum] => (string) 2012-01-01

a potřebuji zjistit, jestli položka [datum] obsahuje např "2011-04-25"... Jak na to? Jde to nějak jednoduše nebo musím hledat přes foreach?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.94.232.–
CZechBoY+4
Věrný člen
14. 12. 2012   #2
-
0
-

#1 jaxx19
foreach je ti snad složitej?

<?php
function hledejDatum($array, $datum) {
	foreach($datum as $key => $arr) {
		if(isset($arr['datum']) && $arr['datum'] == $datum) {
			return $key;
		}	
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Hledání duplicit v poli — založil rotom

Hledání sudého prvku v poli C — založil CrazyWolf

Hledání umístění prvku v poli — založil Laura a Naty

Největší v poli polí — založil Noneus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý