Zdrávas
To, co zatím mám, je funkční, ale nevýhodně. Při kliku na tlačítko se na formě vytvoří nový label a ten potřebuju rozhýbat.Dá se jich vytvořit až 100 a všechny by se měly hýbat nezávisle na sobě přes jeden timer. Samozřejmě bych mohl do timeru, který mi bude všemi labely hýbat, napsat řádek pro všech 100 labelů. Teď tam mám cyklus for, který po jednom projíždí všechny labely a postupně jimi hýbe.. Labely se po vytvoření jmenují label[], kde i je od 1 do 100. Máte někdo řešení, které by hýbalo všemi tak, aby na sebe navzájem nečekali? (ano, vytvoření 100 labelů mě taky napadlo, ale to je celkem legrační řešení)
Fórum › .NET
[c#] Pohyb několika labely najednou
tak jak to máš se to dělá i normálně, prostě projedes pres cyklus vsechny Labely a zmenis jejich pozice, pokud to mas pres timer (za predpokladu, ze se se projizdi kazdych zhruba 16-17ms)
Parallel.ForEach jen zapřáhne vsechny jadra, kde kazdy jadro bude mit vlastni cyklus jakoby
né co nejmensi, bohate staci, kdyz se bude menit pozice 60x za sekundu, coz odpovida zhruba kazdych 16ms, pro lidsky oko je to plynulej pohyb.. pak je jen otazka, kolik tech objektu je a jak je narocna scena a resi se to pomoci delta casu, kterej castecne vyrovna to sekani
TransparentKey ti nepomuze, to je na form a né na Labely a nastaveni Transparentu na Labelu taky nepomuze, to je ciste na barvu pozadi, né na Labely mezi sebou
Mám dojem, ze to u Labelu nejde, musel by si vsechny resit pres vykresleni a né pres komponentu
já mám dojem, že to bez vlastního vykreslení nejde, ve WPF to půjde, ale winform jsou na tohle trochu natvrdlý a musíš to řešit trochu jinak
no tak to si měl špatnej způsob vykreslování, si pravděpodobně vytvářel grafickej ovladač a nepoužíval událost Paint
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Automatické sčítání několika několika buněk (řádků i sloupců) — založil jurasek07
2 podmínky najednou — založil Sebesta15
Vice uloh najednou — založil KalimerO_
Prodej několika knih o JS — založil zacatecnik
Moderátoři diskuze