Načítání ze souboru a ulozeni do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načítání ze souboru a ulozeni do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačítání ze souboru a ulozeni do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hanule
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
15. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřebovala bych načítat ze souboru a poté uložit do pole, bohužel mi to nějak nefunguje.


typedef struct Adresat
{
    char jmeno[30];
    char mesto[20];
    long int rcislo;
} Adresat;

typedef struct Darecky
{
   
    char nazev[20];
    unsigned int cena;
    char stav;
    Adresat informace;
} Darek;


int main()
{
    FILE* soubor1;
    soubor1=fopen(VSTUP,"r");
    if (soubor1==NULL)
    {
        fprintf(stderr,"chybny vystup\n");
        return 1;
    }
//program nacita ze souboru a ve formě struktur uloží do vhodného pole
char c;
int j=0;
int i=0;
//vytvoreni pole typu struktura Darek
Darek pole[i][j]
int p;
//zjistim pocet darku v souboru a ulozim do promenne p
for (int i=1; i!=2;i++)
{
    fscanf(soubor1, "%d", &p);
    printf("%d", p);
}
puts("");
j=p;
printf("%d", j);
//j=0, p=6;

//nacita ze souboru po znaku

while(!feof(soubor1))
 {
     fscanf(soubor1, "%c", &c);
     if(isspace(c)) puts("");
     else strcpy(pole,c);
  }


    return 0;
}

V souboru jsou ulozeny informace o darku vzdy oddelené mezerou. Takže jsem pole udelala tak, aby kazdý prvek struktury mel jeden radek. A vzdycky, kdyz narazi na mezeru, tak by skocil na dalsi radek. Ale někde mám v syntaxi asi chybu.

Děkuju za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.242.–
Reklama
Reklama
cibule0
Návštěvník
16. 12. 2012   #2
-
0
-

#1 Hanule
Tak prvni velka chyba je to pole Darku :-)

1. No ted nvm jiste ale myslim ze C nedovoluje tuhle deklaraci pole s pismenkama Darek pole[i][j], melo by to hlasit nejake warningy takže musiš tam dat čisla.

2. velikost pole(sice nvm proc je dvourozmerny, myslim ze by stacilo jednorozmerne) je 0 což spadne, bud ho vytvoris staticky neco jako Darek pole[50], nebo dynamicky, podle velikosti jakou potřebuješ.

3. asi neviš jak fungujou struktury, ale nemuzes do struktury Darek pole, kopirovat znaky to nejde, ale to by tě na to mělo upozornit prostředi :-).Musiš načitat informace zvlašt do každe promene ve strukture Darek, takže něco jako

strcpy(pole[0].nazev,"neco");

pole[0].cena = 5;

atd

Celkove je program nejaky divny, jako bys ho z nekama okopcil :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý