Ověření zadávaných hodnot vůči hodnotám v propojené tabulce – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ověření zadávaných hodnot vůči hodnotám v propojené tabulce – MS SQL – Fórum – Programujte.comOvěření zadávaných hodnot vůči hodnotám v propojené tabulce – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Petr Čechura
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím všechny, 

prosím o pomoc s možná prmitivním úkonem...

mám vytvořené takovéto relace: 

Jedná se o primitivní knihu jízd, kde mám tabulku "Jizdy", kam ukládám záznamy o jízdách propojenou s tabulkou "Ridici" a "Vozidla".

Dotaz zní: u vozidel mám zadanou maximální nosnost nákladu - když zádávám záznamy do tabulky "Jizdy", potřeboval bych nějak ověřit, že zadávaná hodnota "vaha_nakladu" je menší nebo rovna hodnotě "nosnost" z propojené tabulky "Vozidla"... Jak na to? Zkoušel jsem to všelijak přes ověřovací pravidla, ale zatím neúspěšně...

Napadlo mě řešit to třeba takto (samozřejmě neúspěšně):

[vaha_nakladu] < (SELECT [nosnost] FROM [Vozidla] WHERE [Vozidla].[ID_v]=[ID_vozidla])

Jak z toho ven?

Za jakoukoli pomoc předem děkuji. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.186.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
16. 12. 2012   #2
-
0
-

#1 Petr Čechura
Ahoj,

co všechno používáš za technologie? Je to C# aplikace? ASP.NET (MVC)? Používáš Entity Framework nebo něco takového? Chceš ty informace ověřovat až na serveru nebo už na straně klienta?

Jestli ti ta aplikace běží na .NETu, tak bych doporučil nasadit Entity Framework, s ním jsou validace hračka:) Vygeneruje ti podle databáze třídy odpovídající tabulkám (jde o i obráceně - podle tříd umí vygenerovat tabulky). Ty pak k těm tabulkám a jejich datům můžeš přistupovat jako ke klasickým objektům a pracovat s nimi pomocí LINQu.

Kdyby Entity Framework vypadal jako overkill pro tvůj projekt, dají se použít i různý micro-ORM framework, které ti vlastně jen pomůžou vytvořit tu abstrakci tabulek do objektů (EF k tomu obsahuje tuny dalších věcí).

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.246.197.–
Petr Čechura
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 12. 2012   #3
-
0
-

Ahoj, díky za reakci.

Nenapsal jsem to, je to DB v MS ACCESS 2007. Je to semestrálka, takže profesor to požaduje v accessu, s nímž nejsem až takový kamarád. :/

Nejlepší by to bylo ověřovat při ukládání záznamu do tabulky "Jizdy", tedy na straně serveru. Jde o to, že pak s tím budou spolupracovat, jako GUI nadstavba, formuláře a takhle by to bylo ošetřené pro všechny "nadstavby".

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý