Pole ukazatelů na objekty – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pole ukazatelů na objekty – C / C++ – Fórum – Programujte.comPole ukazatelů na objekty – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tukan0
Stálý člen
16. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,
potřeboval bych vytvořil v objektu pole ukazatelů na ty samé objekty

v krizovatka.h mám

	Krizovatka * cesty[4]; // 0 sever, 1 jih, 2 vychod, 3 zapad

	void setCestu(int kde, Krizovatka smer);
	Krizovatka getCestu(int kde);

a v krizovatka.cpp

void setCestu(int kde, Krizovatka smer)
{
	cesty[kde] = smer; // undeclared identifier
}

Krizovatka getCestu(int kde)
{
	return cesty[kde]; // undeclared identifier
}

ve hre pak volam

Krizovatka *kr1 = new Krizovatka("Hradebni-Kanovicka", "Krizovatka Hradebni a Kanovicke ulice"); 
	Krizovatka *kr2 = new Krizovatka("Knezska-Kanovicka", "Krizovatka Knezske a Kanovicke ulice");

	kr1->setCestu(0, *kr2);

kde dělám chybu že to nezná pole ukazatelů cesty[]?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
16. 12. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

   

void setCestu(int kde, Krizovatka* smer){
	cesty[kde] = smer; // undeclared identifier
}

kr1->setCestu(0, kr2);
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Tukan0
Stálý člen
16. 12. 2012   #3
-
0
-

ono to právě píše že cesty nejsou definované na tom řádku cesty[kde] = smer; // undeclared identifier

pozn: i po tvé navrhované úpravě

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
vitamin+8
Grafoman
16. 12. 2012   #4
-
0
-

vyuzivas v programe viac modulov alebo len jeden ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Tukan0
Stálý člen
16. 12. 2012   #5
-
0
-

jestli jsem dobře pochopil co je to modul tak ano

1. program (vola hru)
2. hra
3. krizovatka

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
Řešení
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 12. 2012   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Tukan

void Krizovatka::setCestu(int kde, Krizovatka smer);
Krizovatka Krizovatka::getCestu(int kde);
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Tukan0
Stálý člen
16. 12. 2012   #7
-
0
-

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 167 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý