Potreboval by som vašu radu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potreboval by som vašu radu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPotreboval by som vašu radu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Xmaník
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
18. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj píšem sem narýchlo ale už neviem kam s tým ísť.Prosím poradte mi.

Zháňam programátorov,dizajnérov a nadšencov online hier.

Potreboval by som pomôcť pri vývoji hry jedniné čo ovládam aspon z dostatočnej časti na to aby som to spravil je C/C++.

Viem že to nieje sranda ale zdĺhavý projekt v ktorom treba veľa odhodlania času a samozrejme aj veľa financií.

Ak sa pítate práve nato tak ÁNO som ochotný aj platiť veď potom by to nikdo nerobil  .

Ale mám v súčastnosti problém z peniazmi a preto by som si to v súčasnej dobe nemohol dovoliť s profesionálmy a preto som prišiel za elitou študentov.

Prosím vyjadrite sa ktomu potom by som aj bližšie popísal a podobne...

VOPRED ĎAKUJEM ZA VEŠKERÚ POMOC A SNAHU.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
vitamin+8
Grafoman
18. 12. 2012   #2
-
0
-

Skus sa pozret sem: http://www.ceske-hry.cz/forum/

Ale velke nadeje si nerob.

Mozno keby ze sa viac rozpises o tej hre tak by bola aspon miziva sanca niekoho najst.

Mam na teba par otazok, preco prave online hru? V com ma byt ina/lepsia ako hromada dalsich hier?Ma byt 2D, 3D alebo chces robit textovku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Xmaník
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
18. 12. 2012   #3
-
0
-

Som rád že si sa ozval a nie textovka nie keby hej tak to radšej  flashovku urobím ale nie má to byť niečo náročné FPS akčná hra.S flashovkami mám skúsenosti a to ma moc nebavilo radšej by som skúsil niečo ako je counterstrike alebo CA alebo podbne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
vitamin+8
Grafoman
18. 12. 2012   #4
-
0
-

Je tvojim cielom hra alebo tvorba hry? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Xmanik0
Návštěvník
18. 12. 2012   #5
-
0
-

Skôr samotná hra ako jej tvorba to už je zábavneišie 

Ale viem že bez práce niesú koláče takže určite by som sa do projektu aj ja zapájal a to velmi intenzívne

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
vitamin+8
Grafoman
18. 12. 2012   #6
-
0
-

Takze zrejme nebudes programovat vlastny 3d engin ale pouzies uz hotovy.

Tvoj problem je ze si nenapisal nic o hre ktoru chces vytvorit (to ze to bude online FPS (MMOFPS?) je malo...)

Dovolim si odcitovat cast faq z vyzsie napisaneho linku (snad sa nebudu hnevat   ):

Jak formulovat prosbu o spolupráci. Jak hledat nové členy týmu.
Neustále se na foru objevují diskuse vytvářené naprostými nováčky (na foru i ve světě vývoje her) nebo vtipálky, kde dotyčný velice podivným a hlavně nesmyslným způsobem žáda o pomoc s vývojem hry nebo hledá nové členy do svého týmu. Pomineme fakt, že tyto diskuse na forum v podstatě nepatří a žádosti o spolupraci patří do sekce "Inzerce" na serveru CeskeHry (inzerce.ceskehry.cz). Pointou je, ze takové diskuse-žádosti jsou předem a zcela jistě odsouzeny k nezdaru. Přesto se stále objevují ve velice podobném znení! Tento text by měl dát návod a určit pravidla pro tyto typy příspěvků (hlavně pro mladé a nezkušené uživatele fora).

1. Jak to NEdělat (ukázka skutečných, opravdu nepodařených příspěvků):
"Ahoj,
jsem novy v oblasti her. Jeste jsem sice zadnou hru nedodelal, ale uz rok pracuju na konceptu obrovske RPG hry. Uz mam vsechno vymisleny, a potrebuju nekolik programatoru, grafiku a taky zvukare ktery mi to vse udelaji. Bohuzel detailum nerozumim, takze to budou muset udelat sami, ale mam prevratne napady.
Bude to originalni RPG pribeh zalozeny trosku na tolkiena, zakladni lakadlo bude nekonecne mnozstvi questu a priser. Potreboval bych taky poradit co to je presne DirectX a OpenGL, jestli se da delat pod tim i zvuk nebo treba animace a pohyb hracu."

Co je špatně?

Autor diskuse mluví o svém originálním konceptu RPG aniž by předložil jakýkoliv důkaz o jeho existenci a kvalitě. Čtenáři příspěvku tedy většinou předpokládají (a realita býva z 99% opravdu taková) že koncept buď vůbec neexistuje, není zdaleka hotov, nebo má autor sám o jeho kvalitach takové pochybnosti že ho nechce raději ukazovat. Připadná výmluva typu 'nezveřejním to aby mi to někdo neukradl' není na místě. Neexistuje žádný známý případ toho že by byl ukraden a například komerčně využit nějaký námět na hru. Pokud tedy nepřiložís ukázku své práce, nikdo ti neuvěří ze tvůj projekt je taková bomba jak tvrdíš a na nabídky spolupráce při jeho realizaci můžeš zapomenout.

Je tu zmínka o tom ze dotyčný "potřebuje" (shání) "několik" ruzných členů týmu, aniž by napsal kolik lidí a z jakých oborů konkretne potrebuje, jake maji mit zkusenosti, o jaky tym se vubec jedna a jakym zpusobem ma spoluprace probihat.

Nikde není řečeno co sám autor konkrétně bude na projektu dělat a dokonce je tu věta "..potrebuju nekolik programatoru, grafiku a taky zvukare ktery mi to vse udelaji." která naznačuje že autor zřejmě předpokládá že sám na projektu nehne ani prstem. Pokud máš pocit že si 'založíš' tým, nahrnou se ti do něj lidé a vše za tebe udělají, pak jsi na omylu.

2. Kdy má vůbec smysl žádat o pomoc s projektem \ shánět tým:

Pokud jsi opravdu začátečník (ano, po naprogramování piškvorek v pascalu stále jsi, a ještě dlouho budeš, začátečník) přemýšlej spíš o tom přidat se k nějakému již existujícímu a fungujícímu tymu, než o zakládání týmu vlastního za každou cenu.

Pokud zakládáš vlastní tým, musiš do něj nejdříve sám něco přinést. To znamená že bys měl mít dobrý teoretický základ a alespon minimální praktické zkušenosti v jednom z oborů (např. programátor, grafik, designer ...) které jsou pro projekt na kterém chceš pracovat potřeba. Shánet tým se slovy "..já sám nic neumím, protože jsem tady nový.." je nesmysl.

Měl bys mít v ruce přesvědčivé a hmatatelné důkazy které případné zájemce přesvědčí že tvůj projekt je opravdu tak dobrý nápad a tak propracovaný jak tvrdíš. Pokud chceš na projektu pracovat jako designér, mel bys mít ve chvíli kdy sháníš lidi pro jeho realizaci už napsanou větší část scénáře a design systému hry. Pokud jsi programátor měl bys mít alespon fungující základ herního engine atd.

3. Jak na to:

Při psaní 'inzerátu' buď velice skromný. Pokud sháníš lidi na nezávislý projekt (= nemáš smluvu s vydavatelem a nekolik set tisíc na výplaty) uvědom si, že nejsi v pozici, kdy můžete být arogantní a moc si vybírat jaké a jak zkušené lidi do týmu přijmeš apod. Věty typu "..svůj životopis a portfolio prací posílejte na můj email, já potom vyberu několik nejlepších.." tady nejsou absolutne na místě. Ve skutecnosti budeš rád, když se ti vůbec někdo ozve.

Nestavěj vzdušné zámky a nevymýšlej koncepty projektů které nejsi schopen s malou skupinou nadšenců realizovat. Pokud se jedná o tvůj první větší projekt, zapomeň na sny o velkém RPG ve 3d grafice.

O svém projektu zveřejni v úvodním příspěvku VŠECHNY informace. O jaký typ hry se jednát, jestli má být projekt freeware / shareware apod., kolik lidí z jakých oborů na něj podle tebe bude potřeba, co plánuješ s projektem a týmem po dokončení atd. Pokud máš scénář, přilož ho nejlépe celý, nebo alespoň ukázku ke svému příspěvku. Pokud máš herní engine nebo jeho základ, zveřejni demo nebo alespoň screenshoty z něj.

Napis info o své osobe pripadne ostatních lidech kteří už v tvém týmu jsou. Jaké máš zkušenosti s tvorbou her, na jakých jsi už dělal projektech a kolik jsi jich dokončil. Pokud chceš sehnat nekoho do svého týmu, musí případní zájemci věřit tvým schopnostem a tomu ze jste společně schopni projekt dokončit.

Modelový příklad:

"Ahoj,
Je mi 17 a studuju na Gimnaziu v Horni-Dolni. S bratrem jsme posledni rok tvorili scenar a herni system pro jednoduchou, ale podle nas zabavnou strategickou hru. Ted je system hotov a je mozne ho hrat jako stolni hru. Ja bych rad spolupracoval s par lidmi na jeho predelani do pocitacove hry. Jde o tahovou strategii, kde hrac je pruzkumnikem a patra v neprobadanych castech vesmiru po vhodnych planetach pro osidleni a tezbu surovin. V nasem systemu je mozno hrat za lidi, 2 mimozemske rasy a dalsi rasy jsou pouzity jako nepratele. Zpracovani hry by melo byt 2d a jeho vetsi cast bude sestavat z map vesmiru, ruznych grafu a obrazovek kde bude mozne modifikovat tvou lod. Hra by mela bezet pod systemem windows. Myslim si ze tento system je mozne zvladnou ve 3 lidech. Ja sam se chci zucastnit jako scenarista a game\level designer a byl bych rad kdyby se mi ozval jeste programator a grafik kteri by chteli na teto hre spolupracovat. Hra by mela byt freeware k dispozici ke stazeni po internetu. Co se tyce vyvoje her, ja mam zasebou jen nekolik jedoduchych hricek vytvorenych ve skolnich hodinach pascalu. Jsem ale velky fanda a hrac pocitacovych her a snazim se z nich zjistovat jak vypada dobry design a jake jsou klicove prvky uspesne hry. Take ctu na internetu tutorialy o programovani a herni grafice abych byl v obraze. Doufam ze se najdeme se schopnymi lidmi a hra bude super.

Prikladam linky na ukazku naseho systemu a text z intra scenare."

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Xmanik0
Návštěvník
18. 12. 2012   #7
-
0
-

No ok pustím se do toho ale narozdíl od príkladu vím co to je ActvivX.

Bude to trvať dlhšie ale však o tákú pol hodku to tu bude

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
Xmanik0
Návštěvník
18. 12. 2012   #8
-
0
-

Ahoj som študent strednej školy v obore programátor.Študujem na Slovensku v Piešťanoch a som v 3.triede.

Som veľkým fanúšikom FPS a MMORPG hier a preto by sa mi páčilo ak by som aj ja s niekým takúto hru dokázal vytvoriť.Ale bohužial samému mi to nepôjde tak sa tu obraciam na vás.Potreboval by som aspoň dvoch programatorov a jedného dizajnéra do môjho projektu.

Hra sa bude dať hrať multiplayer tak ako napríklad counterstrike.

Bude sa odohrávať vo viacerých mapách ale pre začiatok opustené mesto s vrakmi áut a mnohými prekážkami.V hre by mala byť volba medzi viacerými týmami konkrétne názvy Alpha a Beta.

Malo by sa dať pripojiť najviac 8vs8 a najmenes 1vs1 hráči.

 Pre začiatok asi 14 zbraní:

-M416

-P90

-AUG A1

-G36

-G18

-USP

-M911

-Dragunov

-M67

-M18

-UMP

-MP5

-PP-19

-AK 47 

Postavy by mali byť vo vojenskom štýle možnosť výberu medzi vojakom a vojačkou a viacero štýlov.

Na hre by som sa podielal aj ja ako designér stránok a redaktor a samozrejme by som zhánal aj serveri a všetko potrebné.

Nemôžem vám slúbiť bohatstvo ale prácu v kolektíve  a časom aj menšiu slávu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
vitamin+8
Grafoman
18. 12. 2012   #9
-
0
-

Vraciam sa k povodnej otazke:

V com ma byt ina/lepsia ako hromada dalsich hier?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Xmanik0
Návštěvník
18. 12. 2012   #10
-
0
-

Že projekt nebude vlastniť horda japoncov ktorý aj tak na podpore neodpisujú.Bude to výhradne EU game a na free download a nebudeme ťahať toklé peniaze z ludí.

Ale vážne:že hra bude mať príbeh,každý mesiac eventy a mala by byť rozšírená hlavne medzi slovákmi a čechmi.

Inak neviem v čom inom ale určite aj v prístupe ku hráčom jo a nebude tam tolko otravných hackerov:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
vitamin+8
Grafoman
18. 12. 2012   #11
-
0
-

#10 Xmanik
Ale vážne:že hra bude mať príbeh,každý mesiac eventy a mala by byť rozšírená hlavne medzi slovákmi a čechmi.

Hned si to viem predstavyt   . Ak to myslis vazne, najprv musis mat konkretnu predstavu ako ma hra vyzerat. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Xmanik0
Návštěvník
18. 12. 2012   #12
-
0
-

Hej samozrejme myslím to vážne s niečim takým nežartujem ale nikdo zo školy mi nechce pomôcť tak hladám pomoc tu .

konkrétnu predstav.  Hrávam veľa hier a predo predstava o konkrétnom prostredí bola okamžitá stačilo iba niekoľko úprav na papiery a bolo hotovo. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
Xmanik0
Návštěvník
19. 12. 2012   #13
-
0
-

A čo ty vitamin pomohol by si samozrejme za peniaze nie za tisíce ale neco málo by som ti určite dal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
vitamin+8
Grafoman
19. 12. 2012   #14
-
0
-

#13 Xmanik
Samozrejme ze nie. Mam na praci lepsie veci ako tvorbu hier a ked uz budem chciet tvorit hru tak si ju spravym sam a urcite to nebude ziadne MMO. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Xmanik0
Návštěvník
19. 12. 2012   #15
-
0
-

Iba oťázka a ok:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Programátor webov a webových aplikácií.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý