Začátečník - spuštění – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Začátečník - spuštění – Java – Fórum – Programujte.comZačátečník - spuštění – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukec0
Duch
19. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, chci se naučit programovat v javě a našel sem si pár návodu do začátku. Úplně první co bylo tak jsem zkoušel vytvořit soubor ( normálně v textovým editoru ) jménem prvni.java. Poté jsem ho bezproblémů přeložil a při spuštění mi příkazový řádek vyhodil chybu - Could not find or load main class. Zde přidávám zdroják - je to jen hláška ahoj, pro mě je důležitý aby se mi to přeložilo a spustilo. PS: nevím ani jesi to takto vytvořený v texťáku jde nebo jesi to musím vytvářet třeba v NetBeans.  Předem díky za trpělivost :D

public class prvni {
     public static void main( String[] args ) {
        System.out.println( "ahoj" );
     }
  }

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Naprostý začátečník
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
19. 12. 2012   #2
-
0
-

Jak jsi to překládal a spouštěl?

E:\>type prvni.java
public class prvni {
    public static void main( String[] args ) {
        System.out.println( "ahoj" );
    }
}

E:\>javac prvni.java

E:\>java prvni
ahoj
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
19. 12. 2012   #3
-
0
-

překládal jsem to tak že ten zdroják sem uložil jako  prvni.java pak sem zabrousil do příkazovýho řádku a překládal jsem to javac d:\java\prvni.java   ( to se mi přeložilo do class ) a pak jsem to spouštěl tak že sem napsal java d:\java\prvni pak mi to vyhodilo error: Could not find or load main class

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
19. 12. 2012   #4
-
0
-

#3 lukec
tak sa v cmd nastav do adresara d:\java\ a rob to ako napisal zlz

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.66.–
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
25. 12. 2012   #5
-
0
-

chlapy díky za odpovědi, ale bohužel se mi nejde nastavit do adresáře d:\java\ nevím proč nebo nemůžu najít příkaz v cmd :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
25. 12. 2012   #6
-
0
-

Už je vše ok a díky moc za radu :) jen sem blbě hledal ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Zacatecnik — založil sa54d

Začátečník — založil Martin

Začátečník — založil Otis

C++ a začátečník — založil Mr.Boss3D

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý