Debug error po free() – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Debug error po free() – C / C++ – Fórum – Programujte.comDebug error po free() – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MartinM0
Duch
22. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, nemohl by mi nekdo proadit v cem by mohla byt chyba?

Tato část kódu mi dělá problém. Když zavolám funkce poprvé bez problémů to zjistí počet řádků (countLines()), uvolneni pameti taky neudela neplechu potom se pamet alokuje to neni problem, ale pri dlasim volani mi se spocitaji radky pamet se vymaze a vyhodi se chyba Debug error. Kdyz dam ignorovat program jede dale spravne jak ma znovu alokuje pamet. 

typedef struct{

int id;
char nameOfBook[100];
char nameOfAuthor[100];
char surnameOfAuthor[100];
char publisher[100];
char genre[100];
char year[5];

} booksDB;

booksDB *books = NULL;

int lines = countLines(workFile);

if(books != NULL) free(books);

books = (booksDB*) calloc(lines, sizeof(booksDB));

if(books == NULL) printf("Nedostatek pameti!\n");

Diky za kazdy tip, uz se s  tim seru od vcerejska.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.38.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
22. 12. 2012   #2
-
0
-

Postni sem kod kde zapisujes do *books.

a:


if(books != NULL) free(books);	
//toto mozes skratit na:
free(books);	//ak je books = null tak funkcia free nic nespravi	
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
MartinM0
Duch
22. 12. 2012   #3
-
0
-

   

void loadData(){

	m = 0;

	char word[100] = {0};
	
	int lines = countLines();

	free(books);

	books = (booksDB*) calloc(lines, sizeof(booksDB));

	if(books == NULL) printf("Nedostatek pameti!\n");

	while(1){
		books[m].id = m;
		deleteString(word);
		if(goToFile(word) == 1){
			break;
		}
		copyString(word, books[m].nameOfBook);
		deleteString(word);
		goToFile(word);
		copyString(word, books[m].nameOfAuthor);
		deleteString(word);
		goToFile(word);
		copyString(word, books[m].surnameOfAuthor);
		deleteString(word);
		goToFile(word);
		copyString(word, books[m].publisher);
		deleteString(word);
		goToFile(word);
		copyString(word, books[m].genre);
		deleteString(word);
		goToFile(word);
		copyString(word, books[m].year);
		m++;
	}

	printData();

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.38.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
22. 12. 2012   #4
-
0
-

Co ty funkce dělají si máme tipnout?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
MartinM0
Duch
22. 12. 2012   #5
-
-1
-
Mimo téma

copyString(zdrojovyRetezec, cilovyRetezec) - zkopiruje retezec

deleteString(retezec) - vynuluje retezec

goToFile(word) - prochazi soubor dokud nenarazi na ;, reztezec ulozi do word, pokud narazi na EOF vrátí 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.16.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
23. 12. 2012   #6
-
0
-

Tak jinak, buď do knihy vkládáš víc dat, nebo do seznamu vkládáš víc knih, než se tam vejde. Možná obojí. To ale takhle nepoznáme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Debug vlaken - Netbeans — založil drobas

Nastaveni debug release — založil assd

AVR Debug - DebugWire — založil Interrupt

Visual C# Express 2008 - debug — založil cardel

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý