Pozadi pres cely monitor – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pozadi pres cely monitor – CSS – Fórum – Programujte.comPozadi pres cely monitor – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
23. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravim lidi,

mam takovej problem, mam obrazek velikosti treba  1000 x 500 px,
napsal jsem v CSS:

body
{
  margin: 0 auto;
  padding: 0;
  color: #0B0F13;
  background-color: #B2C2D1;
  background-image: url('images/Bottom_texture.jpg');
  background-repeat: no-repeat;
  background-attachment: fixed;
  background-position: ????? 
}

nevim jak mam nastavit background-position: , aby se mi ten obrazek zmensil/zvetsil podle velikosti a rozliseni monitoru a roztahl se pres celu obrazovku. scrolluje se text,pozadi zustava na miste.
to ze se muze rozhodit pomer stran obrazku mi nevadi.

jde to vubec zapsat v CSS, pokud ano, poradite prosim nekdo ?

diky
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 12. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 dyžon
Nejjednodušší je použít CSS3 (IE toto podporuje od verze 9):

background: url(cover.jpg) no-repeat center center fixed;
-webkit-background-size: cover;
-moz-background-size: cover;
-o-background-size: cover;
background-size: cover;

Řešení je taky div se šířkou a výškou nastavenou na 100% a pár dalšími úpravami. Taky na to existuje spousta jQuery pluginů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Řešení
MJ
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 1. 2013   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 dyžon
Proč background-position?

co třeba background-size: 100% 100%;

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.51.–
dyžon0
Stálý člen
2. 1. 2013   #4
-
0
-

Dekuji moc, pomohlo to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Monitor — založil JMM

Monitor-serveru.cz — založil michalek

Monitor sériového portu [C#] — založil 888johny

Jak vypnout monitor? — založil Sejček

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý