Dobrý den, chci se zeptat jak probíhá takový pohovor na pozici Programátora C++. Na co bych se měl připravit ? Děkuji za odpověď
Fórum › C / C++
Pohovor
#1 Ondra
Určitě si připrav svoje reference (předchozí zaměstnání, realizované projekty, apod.), dále můžeš očekávat nějaký test znalostí a to jak v angličtině, tak v češtině. Také ti můžou ukázat kus kódu a říct ti, abys jim k tomu něco řekl (ohledně efektivity, potenciálních chyb, apod.). Jinak můžeš čekat klasický pracovní pohovor :)
Jen sem se chtěl ještě zeptat jak se to se vzděláním... Je pravda že dost firem ho neuvádí ale já se dočetl že programátor co má základní školu a hromadu zkušeností má větší šanci jak člověk co má VŠ a je bez zkušeností ? ...
Nehraje mi tam tam základka..
#3 Ondra
no je pravda, že na zkušenosti (praxi) se hodně kouká, ale ještě jsem neviděl programátora se základkou... většinou alespoň střední :) samozřejmě, že může být... dokonce znám člověka se SŠ, ale 15 let praxe a má více jak absolventi VŠ
Obecne se da setkat s: objektama, polymorfizmem, ruzny pekny modifikatory (volatile, mutable), poradi vykonavani konstruktoru u odvozenejch trid, prace s pameti, osetrovani resource leaku, c++11 a jeho novinky, pointery, efektivita kodu, hledani chyb v kodu, testovaci ulohu, pokrocile C a ruzne saskarny s nim.
Pokud se zabyva firma sitovou komunikaci tak velice podrobne vsechno od ISO/OSI az po vlastni flow control, zaludnosti siti a podobne.
Hodne zalezi jakou uroven programatora chteji najit.
Ale napriklad se sablonama sem se, pokud dobre pamatuju, jeste nesetkal
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze