IF A ELSE - podmínka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

IF A ELSE - podmínka – C / C++ – Fórum – Programujte.comIF A ELSE - podmínka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, 

mohli by jste mi pomoct s timto příkladem? 

Jsou dána dvě kladná čísla, která představují délky stran obdélníka v centimetrech. Zjistěte, zda se jedná o čtverec, a vytiskněte zprávu ve tvaru "Čtverec má délku strany.cm" nebo "Obdélník má rozměry .cm x .cm". V případě obdélníka uveďte nejprve délku jeho delší strany.

Vůbec nevím co mám zapsat do podmínky

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<math.h>

int main () {
    double x,y;
    printf("Zadejte stranu a,b:\n");
    scanf("%lf%lf",&x,&y);

{

if 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
Kent0
Stálý člen
28. 12. 2012   #2
-
0
-

ak je to štvorec tak tie tvoje dve kladné čísla sa musia rovnať takže jedna z možností je, že do podmienky dáš, že sa rovnajú .. ak to platí, je to štvorec a jednoducho pomocou printf vypíšeš jednu zo strán..ak to neplatí tak to je obdĺžnik a kedže máš vypísať dlhšiu stranu tak tie dve strany porovnáš napr.

if(a>b)
printf("dlhsia strana je: %f",a)
else
printf("dlhsia strana je: %f",b)
Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Kent0
Stálý člen
28. 12. 2012   #4
-
0
-

nemusíš tam mať dva krát if pri zisťovaní, či je to štvorec alebo obdĺžnik

if(a==b)						//plati podmienka	
  printf("Je to stvorec, strana a= %i",a);
  else							//podmienka neplati, takze bud a alebo b je vacsie
 
    printf("Je to obdlznik");
    

a šupni tam ešte jednu podmienku na zistenie, ktorá strana je väčšia a potom ju vypíš ako prvú..tak to máš v zadaní

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Kent0
Stálý člen
28. 12. 2012   #5
-
0
-

a keď používaš  

int a;

tak pri výpise musíš dať  

printf("%d",a);

a nie  

printf("%lf",a);

a to ist=e aj pri  

scanf("%d",&a):
Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 12. 2012   #6
-
0
-

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
int main(){
    int a;
    int b;
    printf("Zadejte hodnotu (a)\n");
    scanf("%i",&a);
    printf("Zadejte hodnotu (b)\n");
    scanf("%i",&b);
    if(a==b)printf("Je to ctverec strana a= %i\n\n",a);
    else printf("Je to obdelnik\n\n");
    if(a>b)printf("Je to obdelnik s nejvetsi stranou %i",a,b);
    system("pause");
    return 0;
}

Šlo by to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
vitamin+8
Grafoman
28. 12. 2012   #7
-
0
-

#6 Morello
Skus to spustit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 12. 2012   #8
-
0
-

#7 vitamin
:) Jde to

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
Kent0
Stálý člen
28. 12. 2012   #9
-
0
-

   

if(a>b)printf("Je to obdelnik s nejvetsi stranou %i",a,b);

ak by si mal A=4, B=5 tak by ti to nevypísalo, lebo A < B.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 12. 2012   #10
-
0
-

Děkuju Vám za spolupráci! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
Kent0
Stálý člen
28. 12. 2012   #11
-
0
-

Ako nechápem, prečo si so sebou spokojný, keď ten program nemáš dokončený. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 12. 2012   #12
-
0
-

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
int main(){
    int a;
    int b;
    printf("Zadejte hodnotu (a)\n");
    scanf("%i",&a);
    printf("Zadejte hodnotu (b)\n");
    scanf("%i",&b);
    if(a==b)printf("Je to ctverec strana a= %i\n\n",a);
    else printf("Je to obdelnik\n\n");
    if(a>b)printf("Je to obdelnik s nejvetsi stranou %i",a,b); 
    system("pause");
    return 0;
}

Program už je dokončený ne? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 12. 2012   #13
-
0
-

V zadání máš uvedeno, co to má vypisovat. A Kent tě upozornil na to, že a taky může být menší než b.

Mně to jako dokončený program nepřipadá, když nesplňuje zadání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
28. 12. 2012   #14
-
0
-

#13 zlz
Máš pravdu.... 

Doplním si to, díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 12. 2012   #15
-
0
-

#12 Morello

printf("Je to obdelnik s nejvetsi stranou %i",a,b); 

tohle ti projde bez jakéhokoli warningu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Kent0
Stálý člen
28. 12. 2012   #16
-
0
-

tiež som sa čudoval, že mu nevypísalo pri tomto chybu..ale keď som si to spustil tak ju nenapísalo ani mne  

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
vitamin+8
Grafoman
28. 12. 2012   #17
-
0
-

#16 Kent
Zapni si vsetky warningy, v gcc napr takto: 

-Wall

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Morello
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
29. 12. 2012   #18
-
0
-

Mě to všechno funguje ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 12. 2012   #19
-
0
-

#16 Kent
horsi je spis kdyz tam da vic placeholderu nez co ma parametru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Podmínka — založil Filip

Podmínka If C++ — založil Jonasberg

Podminka — založil lolkohrad

Podminka — založil Atheo

Podminka — založil Atheo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý