Hledaní ve složce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hledaní ve složce – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledaní ve složce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kenvelo+1
Super člen
28. 12. 2012   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat jakou cestou mám jít když bych chtěl aby mi program vypsal názvy všech souboru v dané složce a po případně otevřel mnou vybranou ? 

Něco takového 

Ve složce se nachází 4 soubory

1. A

2. B

3. C

4. D

ale aby se seznam aktualizoval pokud se přidájí třeba další dvě složky :

Ve složce se nachází 6 souboru

1. A

2. B

...

6. F

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Reklama
Reklama
Kenvelo+1
Super člen
29. 12. 2012   #2
-
0
-

Udělal sem  něco takového ale potřeboval bych abych si mohl vybrat.. Toto mi pouze vypíše aktuální složku. 

 DIR *dp;
       struct dirent *ep;
     
       dp = opendir ("C:/Windows/System32/drivers");
       if (dp != NULL)
         {
           while (ep = readdir (dp))
             puts (ep->d_name);
           (void) closedir (dp);
         }
       else
         perror ("Adresar nejde otevrit");

Opravdu budu vděčný.. Jsem schopen si to najít sám takže mi stačí říct pod čím .) děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 12. 2012   #3
-
0
-

#2 Kenvelo

co si chceš vybírat? Jestli myslíš prohlížení složek, subsložek (rozbalovaní), tak na tom budeš muset ještě opravdu více zapracovat... ale na tom není co ti poradit, vypsat složku již umíš, jednoduché menu si v konzoli už určitě taky dělal - to je vše co potřebuješ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Kenvelo+1
Super člen
29. 12. 2012   #4
-
0
-

#3 crazy
Napíšu to takto když teď program načte soubory ("txt") ukáže že tam jsou 3 soubory jen nevím jak ten daný soubor otevřít třeba chci otevřít soubor číslo 1 tak zmáčknu 1 a soubor text.txt se mi otevře. 

předpokládám že bych to udělal přes Switch() ale dal nevím. Prednastavím třeba 3 soubory ale co když se budou jmenovat jinak a co když jich tam bude víc. Stím si nevím rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
KIIV+42
God of flame
29. 12. 2012   #5
-
0
-

udelej to jako normalni prikazovka... chces otevrit konkretni soubor? zadej jeho nazev... 

pokud to chces mit pod cislama, vypis s cislama a pamatuj si, jaky nazev je pod tim cislem (napoveda: pole retezcu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
29. 12. 2012   #6
-
0
-

#4 Kenvelo
Přijde na to zda to chceš multiplatformní nebo pouze pro Windows a za druhé zda to má být konzolová aplikace nebo (což je je jistě lepší) varianta použít GUI se standardními ovládacími prvky jako listbox apod.

Jinak ve Windows otevřeš soubor např. pomocí
ShellExecute(NULL, L"open", L"nazev_souboru.txt", NULL, NULL, SW_SHOW);

A pro sledování a detekci změn souborů ve složce jsou API  funkce FindFirstChangeNotification, FindNextChangeNotification spolu s WaitForSingleObject.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Kenvelo+1
Super člen
29. 12. 2012   #7
-
0
-

#5 KIIV
No nevěděl sem jestli to tak jde udělat. Díky funguje to 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Obrázek ve složce... — založil Sekera256

Náhodný soubor ve složce — založil Tomáš Lipovský

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý