Nefunguje KeyListener – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunguje KeyListener – Java – Fórum – Programujte.comNefunguje KeyListener – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bell
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
31. 12. 2012   #1
-
0
-

Jak to, že mi nejde KeyListener?

package klavesnice;

import java.awt.event.KeyEvent;
import java.awt.event.KeyListener;

import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;

public class kl3 implements KeyListener {
	
	static JLabel lab=new JLabel();
	
	 public static void main(String args[]) {
		 
		 JFrame frame=new JFrame();
		 frame.setSize(200, 200);
		 frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
		 lab.setText("normální stav");
		 frame.add(lab);
		 frame.setVisible(true);
		 
	 }

	@Override
	public void keyPressed(KeyEvent e) {
		if (e.getKeyChar() == 'a') {
			 lab.setText("po stisknutí");
		 }
	}

	@Override
	public void keyReleased(KeyEvent e) {
		if (e.getKeyChar() == 'a') {
			 lab.setText("po stisknutí");
			
		 }
	}

	@Override
	public void keyTyped(KeyEvent e) {
		 if (e.getKeyChar() == 'a') {
			 lab.setText("po stisknutí");
		 }
	}

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
Reklama
Reklama
Bell
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
31. 12. 2012   #2
-
0
-

Omlouvám se nějak se to sem dalo 2x :(.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 12. 2012   #3
-
0
-

musíš  tu třídu přidat do události na okně... 

frame.addKeyListener(this);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Bell
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
31. 12. 2012   #4
-
0
-

Kam přesně to mám dát? Hlásí mi to "Cannot use this in a static context".

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 12. 2012   #5
-
0
-

tak nemuzes to volat v main(), ten je statickej... jako první vyhod main() dej ho spis do vlastniho souboru.. a to co mas ted v main() dej do konstruktoru

pokud to chces mit takto, tak to musis udelat anonymne

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Bell
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
31. 12. 2012   #6
-
0
-

Takto? plus spustit to z jiné class.

package klavesnice;

import java.awt.event.KeyEvent;
import java.awt.event.KeyListener;

import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;

public class kl3 implements KeyListener {
	
	static JLabel lab=new JLabel();
	
	public kl3(){
		
		JFrame frame=new JFrame();
		 frame.addKeyListener(this);
		 frame.setSize(200, 200);
		 frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
		 frame.addKeyListener(this);
		 lab.setText("normální stav");
		 frame.add(lab);
		 frame.setVisible(true);
	}

	@Override
	public void keyPressed(KeyEvent e) {
		if (e.getKeyChar() == 'a') {
			 lab.setText("po stisknutí");
		 }
	}

	@Override
	public void keyReleased(KeyEvent e) {
		if (e.getKeyChar() == 'a') {
			 lab.setText("po stisknutí");
			
		 }
	}

	@Override
	public void keyTyped(KeyEvent e) {
		 if (e.getKeyChar() == 'a') {
			 lab.setText("po stisknutí");
		 }
	}

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 12. 2012   #7
-
0
-

mas tam 2x frame.addKeyListener(this); ale jinak takto no, zkus to spustit

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Bell
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
31. 12. 2012   #8
-
0
-

Jak se to dá spustit z jiné class nikdy jsem to nedělal, snažil jsem se to vygooglit ale marně(jsem začátečník :DD).

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
Bell
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 1. 2013   #9
-
0
-

Už mi to funguje, děkuji za rady. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Nefunguje KeyListener — založil Bell

Nefunguje IF? — založil RemykCzech

Nefunguje IIS (?) — založil Qwertz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý