Připojení webkamery – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Připojení webkamery – .NET – Fórum – Programujte.comPřipojení webkamery – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dude0
Newbie
3. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím programátory a programátorky!

V poslední době mě zajímá připojení webkamery do projektu a v pictureboxu sledovat obraz snímaný kamerou. Dlouho jsem googlil a zjistil, že je na to class Webcam, nebo Direct.Show.. a bůhví co dál. Bohužel na ntb kde mám Win8, VS12 a .NET 4.5, mi prostě nic z toho nejde připojit. Myslím si, že věci co jsem našel, nejsou podporované mým softwarem. Netušíte nikdo, jak na to? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
i love ellie goulding ♥
Reklama
Reklama
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
3. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 dude
Především si myslím že dělat zachytávání videa v .NET je asi jako chtít jet TdF na horském kole... 

Pokud vím tak standardní .NET žádné zapouzdření DirectShow nemá, takže ty třídy o kterých píšeš jsou asi z nějaké knihovny třetí strany a proto zkus podporu autora.

Pokud bych z nějakého důvodu musel v .NET aplikaci pracovat s (web)kamerou, udělal bych standardní COM objekt v C++ zapouzdřující to co potřebuji a ten bych pak použil v .NET (použití COM objektů je v .NET celkem jednoduché).

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
dude0
Newbie
4. 1. 2013   #3
-
0
-

a když mám webku přmo v ntb, není připojená přes USB, tak taky půjde požít COM?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
i love ellie goulding ♥
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
4. 1. 2013   #4
-
0
-

#3 dude
COM (component object model) je technologie vytváření softwarových komponent ve které lze vyvíjet libovolný typ software. Pro konkrétní implementaci toho zachytávání videa je spíš důležité zda ta kamera (resp. její nainstalovaný ovladač) je kompatibilní s DirectShow, což je technologie s největšími možnostmi pokud jde o zachytávání videa, samozřejmě pokud nepočítám možnost napsat si zcela sám vlastní ovladač a návazný software.

Tzv. napsat v C++ COM objekt, popřípadě ActiveX (což není nic jiného než standardizovaná nadstavba COM objektu) s využitím DirectShow, implementovat co je potřeba v klientské aplikaci a tu lze pak napsat v libovolném jazyce/technologii který podporuje klientské využití COM, což samozřejmě je i .NET.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
6. 1. 2013   #5
-
0
-

#1 dude
Taky jsem tohle už řešil, nebylo to snadné, ale nakonec se to povedlo. Pokud si dobře pamatuji, tak to šlo přes COM a nebo se daly stáhnout nějaké "multimediální" knihovny, které se daly použít ve WPF/Silverlight.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
dude0
Newbie
6. 1. 2013   #6
-
0
-

ty knihovny do wpf jsem hledal ale nenasel

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
i love ellie goulding ♥
6. 1. 2013   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
dude0
Newbie
6. 1. 2013   #8
-
0
-

vypada to slibne, dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
i love ellie goulding ♥
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 100 hostů

Podobná vlákna

Webkamery v C# - live stream — založil milikiller

Připojení — založil milanmichal

C# připojení k DB — založil RePRO

C# a připojení k databázi — založil whysper

Připojení ke 2 DB současně — založil Pavelv

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý