Učení - package = problém – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Učení - package = problém – Java – Fórum – Programujte.comUčení - package = problém – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
3. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím učím se javu dle návodu ve kterém jsou vytvořené 2 soubory Animal.java a Main.java v Animal mám toto:

package beings;

import java.lang.String;

public class Animal {


	public String kind;


	public String sound;
}

a v Main mám toto

package objects;

import beings.Animal;

class Main2 {
 public static void main(String[] args) {
        animal alik = new Animal(); 
        alik.kind = "pes";
        alik.sound = "haf haf";

        //Nyni vytvorime dalsi zviratko - kocku
        animal micina = new Animal(); 
        micina.kind = "kocka";
        micina.sound = "mnaaaauuu";

        System.out.println("Ja jsem " + alik.kind + " a delam " + alik.sound);
        System.out.println("Ja jsem " + micina.kind + " a delam " + micina.sound);
	
}

	
}

při překladu se mi soubor animal přeloží bez problému a soubor main mi vyhodí chyby že package beings does not exist a pak asi chyby navazující na to že nemůže najít simboly konkrétně = new Animal();

prosím poraďte v čem dělám chybu, už si nevím rady, píšu to v texťáku. Předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 1. 2013   #2
-
0
-

Musíš dodržet adresářovou strukturu a kompilovat to z místa (to asi není úplně nutné, ale je to jednodušší), kde je všechno viditelné.

c:\lukec\test1>dir /b /s *.java
c:\lukec\test1\beings\Animal.java
c:\lukec\test1\objects\Main.java

c:\lukec\test1>javac objects/Main.java

c:\lukec\test1>dir /b /s *.class
c:\lukec\test1\beings\Animal.class
c:\lukec\test1\objects\Main2.class

c:\lukec\test1>java objects/Main2
Ja jsem pes a delam haf haf
Ja jsem kocka a delam mnaaaauuu

Zbytečně si to komplikuješ, zkus nějaké IDE. V tom článku to vypadá, že používá NetBeans.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
4. 1. 2013   #3
-
0
-

jojo používá :)  já mám všechno ve stejným adresáři a nejede mi to :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
4. 1. 2013   #4
-
0
-

ok, sem vocas :D problém byl v tom že je to právě ve stejným adresářu :DD  Já bych se to právě chtěl naučit normálně v texťáku. učil sem se tak všechno :) já vím že pro začátečníka je to složitější ale mě to tak víc vyhovuje, sem tam si hraju s BlueJ - k němu mám knížku ale tento návod a psaní v tecťáku mi vyhovuje víc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Grungy0
Super člen
4. 1. 2013   #5
-
0
-

Ešte jednu vec tam máš zle. Java je case sensitive, čiže veľké písmeno znaku a malé písmeno znaku nie sú rovnaké takže napríklad na riadku máš chybu

animal alik = new Animal();

ak raz zadefinulejš typ Animal, tak typ animal je niečo čo on nepozná. Správne teda má byť

Animal alik = new Animal();

Takýto typ chýb ti bude v textáku stávať pomerne často.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
lukec
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
4. 1. 2013   #6
-
0
-

Ok díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Package PHP router — založil SniCel

C++ učení — založil peXtr

Ucení php — založil Jan Kostecký

Kniha Java na učení — založil cibule

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý