Nenulove cisla – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nenulove cisla – Java – Fórum – Programujte.comNenulove cisla – Java – Fórum – Programujte.com

 

Viki
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
4. 1. 2013   #1
-
0
-

Este som chcela poradit s tymto:
potrebujem doladit, aby mi vypisalo ked je pocet kladnych aj zapornych rovnaky (tam mam nejaku chybu ) a tiez chcem, aby ma upozornilo pri zadavani, ze nula sa nemoze zadat, lebo musim zadavat iba nenulove cele cisla...

public static void main(String[] args) {
Scanner vstup = new Scanner(System.in);
System.out.print ("N: ");

int N;

do {
N = Integer.value­Of(JOptionPane­.showInputDia­log("Pocet prvkov musi byt kladny. N:"));

} while(N<=0);

int[] x = new int[N]; // vytvorime pole s N bunkami,
// to kde sa nachadza je ulozene v X

int cislo;
int plus = 0; //pocet kladnyhc
int minus = 0; // pocet zapornych

for (int i = 0; i < x.length; i++) { // pozor na rozsah pola ...
cislo = vstup.nextInt();
x[i] = cislo;
if (cislo > 0) plus++;
if (cislo < 0) minus++;

}

if (minus < plus) {
System.out.prin­tln("Viac +");
for (int i =0; i<x.length; i++) {
if (x[i] > 0) System.out.prin­t(x[i] + ", ");
}
if (minus > plus) {
System.out.prin­tln("Viac -");
for (int i =0; i<x.length; i++) {
if (x[i] < 0) System.out.prin­t(x[i] + ", ");
}
if (minus == plus) {
System.out.println ("ROVNAKO");
for (int i =0; i<x.length; i++) {
if ((x[i] < 0) &&(x[i] > 0 )) System.out.prin­t(x[i] + ", ");
}
}}
}}}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2013   #2
-
0
-

Nejvetsim tajemstvim programatoru ve strukturovanych jazycich je kouzlo, jak zjistit co k cemu patri tim, ze se odsazuje...

dal sem si tu praci udelat to za tebe a "chybka" je najednou do oci bijici:

public static void main(String[] args) {
  Scanner vstup = new Scanner(System.in);
  System.out.print ("N: ");

  int N;

  do {
    N = Integer.value­Of(JOptionPane­.showInputDia­log("Pocet prvkov musi byt kladny. N:"));
  } while(N<=0);

  int[] x = new int[N]; // vytvorime pole s N bunkami,
  // to kde sa nachadza je ulozene v X

  int cislo;
  int plus = 0; //pocet kladnyhc
  int minus = 0; // pocet zapornych

  for (int i = 0; i < x.length; i++) { // pozor na rozsah pola ...
    cislo = vstup.nextInt();
    x[i] = cislo;
    if (cislo > 0) plus++;
    if (cislo < 0) minus++;
  }

  if (minus < plus) {
    System.out.prin­tln("Viac +");
    for (int i =0; i<x.length; i++) {
      if (x[i] > 0) System.out.prin­t(x[i] + ", ");
    }
    if (minus > plus) {
      System.out.prin­tln("Viac -");
      for (int i =0; i<x.length; i++) {
        if (x[i] < 0) System.out.prin­t(x[i] + ", ");
      }
      if (minus == plus) {
        System.out.println ("ROVNAKO");
        for (int i =0; i<x.length; i++) {
          if ((x[i] < 0) &&(x[i] > 0 )) System.out.prin­t(x[i] + ", ");
        }
      }
    }
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Viki
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
4. 1. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
ale mne vobec nevypise ked ich je rovnako :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2013   #4
-
0
-

no a kdyz se podivas na ty bloky tak ti snad musi byt jasny ze se to do tech sekci v zivote nedostane...

if (minus > plus) { 

se testuje jen v pripade, kdy ses uvnitr bloku  if (minus < plus) {  ... tj. v zivote tam nemuzes dostat ze je minus> plus protoze je  minus < plus....

a == to je jeste o jednu uroven nemozneho dal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Viki
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
4. 1. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
ahaaa....a teda akymi podmienkami to mam urobit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2013   #6
-
0
-

podminky sou spravne....   jen ty bloky sou totalne blbe

nema smysl kontrolovat  "minus < plus", kdyz ses v sekci kde plati "minus > plus"  ale mimo tu sekci by to uz mohlo i nastat

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Viki
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
4. 1. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
No super...funguje...ja sa z tych zatvoriek raz zblaznim. Velmi pekne dakujem....vidim ze aj na skuske musim davat pozor na zatvorky... este by som chcela poradit, kde mam zadat aby som nemohla zadat nulu medzi tie cisla ktore zadavam, pripadne ako...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2013   #8
-
0
-

tam kde to nacitas... (neco podobneho uz mas na zacatku kvuli tomu poctu polozek k nacteni)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Risso
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 1. 2013   #9
-
0
-

public static void main(String[] args) {
       
        // TODO code application logic here
        int pocet;
        do {
        pocet = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Zadaj kladny pocet cisel: "));
        } while (pocet<=0); //vypytame pocet cisel tak aby nebola nula
        int kl = 0; //premenna kde budeme pocitat pocet kladnych cisel
        int zap = 0; //pocitadlo zapornych cisel
        int [] cisla = new int[pocet];
        for (int i = 0; i < pocet; i++) { //cyklus v ktorom vypytame od uzivatela cisla
            int cislo = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Zadaj " + (i + 1) + ". cislo: "));
            if (cislo > 0) { //ak je cislo vecsie ako nula, zvysime pocitadlo kladnych a ulozime cislo do pola
                kl++;
                cisla[i] = cislo;
            }
            if (cislo < 0) { //so zapornymi cislami urobime to iste
                zap++;
                cisla[i] = cislo;

            }
            if (cislo == 0) { //ak je zadana nula, vypytame cislo znovu
                cislo = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Nula nepovolena, zadaj ine cislo: "));
            }
        } //po skonceni cyklu zisitme, akych bolo viac
        if (kl > zap) {
            System.out.println("Viacej kladnych:");
            for (int i = 0; i < pocet; i++) {
                if (cisla[i] > 0) { //pre vypis kladnych cisel prejdeme v cykle pole a ak je cislo kladne vypiseme
                    System.out.print(cisla[i] + ", ");
                }
            }
        }
        if (kl < zap) { //ak bolo viac zapornych vypiseme zaporne
            System.out.println("Viacej zapornych:");
            for (int i = 0; i < pocet; i++) {
                if (cisla[i] < 0) {
                    System.out.print(cisla[i] + ", ");
                }
            }
        }
        if (kl==zap) { //ak sa nahodou rovnal pocet kladnych a zapornych
            System.out.println("Rovnaky pocet kladnych aj zapornych.");
        }


    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.132.–
Risso
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 1. 2013   #10
-
0
-

import javax.swing.JOptionPane;

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.132.–
Risso
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 1. 2013   #11
-
0
-

import java.io.BufferedReader;
import java.io.BufferedWriter;
import java.io.FileReader;
import java.io.FileWriter;
import java.io.IOException;
import javax.swing.JOptionPane;
public static void main(String[] args) {
      

        try { //odchytime vynimku pre pracu so subormi
            BufferedReader bf = new BufferedReader(new FileReader("vstup.txt")); //otvorime bufferedreader a bufferedwriter
            BufferedWriter bw = new BufferedWriter(new FileWriter("vystup.txt"));
            String riadok; //do tejto premennej budeme nacitavat riadok zo suboru
            int vynechanych = 0; //pocitadlo pre vynechane a zapisane znaky
            int zapisanych = 0;
            do { //zaciatok cyklu ktory budeme opakovat, pokial neskonci subor - while riadok !=null
                riadok = bf.readLine(); //nacitame  novy riadok
                if (riadok != null) { //cyklus pokracuje, iba ak este riadok existuje, aby nevyhodilo error
                    for (int i = 0; i < riadok.length(); i++) { //teraz otvorime for cyklus, v ktorom budeme po znakoch prechadzat riadok
                        if (((riadok.charAt(i)) > 46) & ((riadok.charAt(i)) < 58)) { //testujeme, ci znak je cislo podla poradia v Ascii tabulke
                            vynechanych++; //ak je cislo, zapocitame do vynechanych
                        } else {
                            bw.write(riadok.charAt(i)); //ak nie je cislo, zapiseme znak do vystupneho suboru a zvysime pocet zapisanych
                            zapisanych++;
                        }
                    }
                    bw.newLine(); //po precitani riadku zo suboru zariadkujeme aj vo vystupnom subore, aby boli riadky rovnake
                }
            } while (riadok != null); //koniec hlavneho cyklu
            JOptionPane.showMessageDialog(null, "Zapisanych " + zapisanych + "\nVynechanych " + vynechanych); //vypismee pocet cisel
            bf.close();
            bw.close(); //zatvorime obidva streamy
        } catch (IOException e) {
            System.out.println(e.getMessage());
        }

    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.132.–
Risso
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 1. 2013   #12
-
0
-

import javax.naming.BinaryRefAddr;
import javax.swing.JOptionPane;

/**
*
* @author  
*/
public class Uloha3 {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        // TODO code application logic here
       
        int n = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Zadaj pocet riadkov: "));
        int k = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Zadaj pocet stlpcov: "));  //vypytame pocet riadkov a stlpcov
       
        int [][] cisla = new int[n][k]; //vytvorime dvojrozmerne pole
        for (int i =0;i<n;i++) {
            for (int j =0;j<k;j++){
                cisla[i][j]=(int)(Math.random()*2); //naplnime ho nahodnymi hodnotami 0-1
            }
        }
        int neparne=0; //pocitadlo pre neparne cisla
        for (int i =0;i<n;i++) {
            String cislo = ""; //retazec kam budeme ukladat dvojkove cislo
            for (int j =0;j<k;j++){
                cislo = cislo.concat(Integer.toString(cisla[i][j])); //prechadzame riadky a vytvarame cislo v dvojkovej sustave
                }
            if (cisla[i][k-1]!=0){
                    neparne++; //ak nie je nakonci nula, tak je neparne, zvysime pocitadlo
                    System.out.printf("(%s)2 = (%d)10 - neparne\n", cislo, Integer.parseInt(cislo,2)); //vypiseme ho aj v desiatkovej sustave
                }
            else { //ak je parne, iba vypiseme
                System.out.printf("(%s)2 = (%d)10 - parne\n", cislo, Integer.parseInt(cislo,2));
            }
        }
        System.out.println("Pocet neparnych: "+neparne);
    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.132.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Čísla — založil Michal

CIsla — založil Nery

Čísla — založil Onsi

TextBox a čísla — založil anonym

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý