Rozdíl mezi sousedícími prvky v poli – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozdíl mezi sousedícími prvky v poli – Java – Fórum – Programujte.comRozdíl mezi sousedícími prvky v poli – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Noneus0
Návštěvník
6. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím všechny a naléhavě žádám o pomoc. Potřeboval bych poradit s tím, jak postupovat při zjišťování největšího rozdílu mezi sousedícími prvky v poli. Za nic na světě se nemůžu odrazit ode dna.

int pole[] = {1, 6, 20, 1, 5}; a potřebuji, aby mi to vypsalo tu 19ku. Stačilo by mi jen malinko popošťouchnout, ale nepohrdnu i úplným řešením. Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Noneus

int max = 0;

// n velikost pole
for( int i = 0; i < n; i++ )
	for( int j = 0; j < n; j++ )
	{
		if( j == i ) continue;
		if( abs( pole[i] - pole[j] ) > max )
		{
			max = abs( pole[i] - pole[j] );
		}
	}

takhle nejak by to melo fungovat, mozna tam jsou chybky, nezkousel jsem

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2013   #3
-
0
-

#2 crazy
v Javě samozřejmě bude něco jako Math.abs nebo tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
6. 1. 2013   #4
-
0
-

mezi sousedicimi prvky bude stacit jen projet ty sousedici prvky, spocitat rozdil a ulozit si pozici a hodnotu nejvetsiho rozdilu

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
jo aha, spatne jsem to precetl

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
6. 1. 2013   #6
-
0
-

#5 crazy
ja sem to bral tak, ze ho zkousis, jak pozornej je :D  jestli si vsimne ze to neni to co chce a jestli te tu pak nesprdne za to ze to mas spatne a abys to koukal opravit :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
psal, že ho stačí malinko popošťouchnout, tak mu to snad dojde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Noneus0
Návštěvník
6. 1. 2013   #8
-
0
-

#4 KIIV
A to je právě to, co neumím :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
Flowy
~ Anonymní uživatel
448 příspěvků
6. 1. 2013   #9
-
0
-

v skutocnosti chces rozdiel medzi minimalnym a maximalnym prvkom ...

int pole[] = {1, 6, 20, 1, 5};
int min, max;

for (int i = 0; i<pole.length; i++) {
	if (!min || pole[i]<min) min = pole[i];
	if (!max || max<pole[i]) max = pole[i];
}
System.out.print(max-min);

neni som si isty ci ti prejde !min ked tak over inak ci bolo initializovane

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.234.–
Noneus0
Návštěvník
6. 1. 2013   #10
-
0
-

#9 Flowy
Je vlastně úplně jedno, jaká čísla v poli budou 1 ,6 ,20 ,1 ,5 jsem uvedl jen jako příklad. Jde mi o to, jak mám porovnávat ty sousedící, a jaký příkaz mi vyhodí ten rozdíl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
Flowy0
Věrný člen
6. 1. 2013   #11
-
0
-

tiez som zle precital zadanie ... prejdes cele pole a ku kazdej poziciu ju porovnas s dalsou (i+1 - zaisti aby existovala) popri tom si vytvoris int do ktoreho ulozis vzdy najvecsii rozdiel ktory si zistil

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.234.–
https://github.com/Flowy
Řešení
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2013   #12
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#10 Noneus

int max = 0;
for( int i = 0; i < n-1; i++ )
{
	int abs = Math.abs( pole[i] - pole[i+1] );
	if( abs > max ) max = abs;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Noneus0
Návštěvník
6. 1. 2013   #13
-
0
-

#12 crazy
Díky Tobě za řešení a všem ostatním za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Rozdíl mezi C, C++ a C# — založil Murmand

Rozdíl mezi == a is — založil Ahoj3

Rozdil mezi endl a \n — založil MyName

Rozdil mezi class a id — založil Václav Žitek

Rozdíl mezi zápisy — založil Tomas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý