Prog na vykreslení obrázku – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prog na vykreslení obrázku – Java – Fórum – Programujte.comProg na vykreslení obrázku – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
6. 1. 2013   #1
-
0
-

Ahoj. Dostal sem ve škole zadání na program vykreslující obrázek. Má načíst celé číslo a vykreslit čtverec s požadovanou délkou strany. Zadání mého obrázku je tohle

---------
----x----
---x-x---
---x-x---
--x---x--
--x---x--
-x-----x-
-x-----x-
xxxxxxxxx

problém je že nevím s čím mám začít. Budu rád za každou radu děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.105.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
6. 1. 2013   #2
-
0
-

nevíš? pokud umíě vykreslit "matici" treba 8x6 kde busou sami '-' tak jen lehce modifikuješ - pridas par podminek, aby se po urcitych iteracich misto znaku '-' napsal 'x'

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
6. 1. 2013   #3
-
0
-

Aha takže nejdříve něco jako tohle

import java.util.*;

public class Obrazek{


    public int scan(){
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        System.out.println("Zadejte cislo: ");
        int velikostPole = sc.nextInt();
   
    }

    public void main(String[] args){
        String pole [][] = {
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        {"-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-", "-"},
        };
       
        for (int i = 0; i < pole.length; i++) {
               
                for (int j = 0; j < pole[i].length; j++) {        
                   
                    System.out.print(pole[i][j] + " ");
                   
                }             
                System.out.println("");
            }
    }
}

teď už tedy nějak připojit podmínky a nejaky for cykly...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.105.–
ingiraxo+15
Grafoman
6. 1. 2013   #4
-
0
-

jen otazka, jak ti to ta staticka matice bude fungovat, kdyz jako N zadas treba 16 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
6. 1. 2013   #5
-
0
-

Takle fungovat nebude no. Ale tak spíš mi nejdříve jde o to aby to nějak kreslilo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.105.–
Flowy0
Věrný člen
6. 1. 2013   #6
-
0
-

namiesto vytlacenia znaku ulozeneho v poli musis vytlacit vlastny znak (btw vazne ta to nenapadlo?)

namiesto druhej iteracie len zlozis string a ten vytlacis cely na dany riadok

vstup pouzijes pre urcenie poctu znakov na riadku a pre pocet riadkov

odporucam nakreslit si ten obrazok ako by mal vyzerat ak zadas rozne cisla (hlavne si urci ako sa bude spravat ked bude pocet parny) a hladaj spolocne znaky

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.234.–
https://github.com/Flowy
6. 1. 2013   #7
-
0
-

Napadlo...samotnýmu mi to bylo divný. Špatně sem pochopil kolegu 

takže to bude vypadat nějak takto ? je to správně? ber to s rezervou

import java.util.*;

public class Obrazek{
   
    public void main(String[] args){
        int r;
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        System.out.println("Zadejte cislo: ");
       
        r = sc.nextInt();
        int pole[][] = new int[r][r];
       
        for (int i = 0; i < pole.length; i++) {
               
                for (int j = 0; j < pole[i].length; j++) {        
                  
                    System.out.print(pole[i][j] + " ");
                   
                   
                }             
                System.out.println(" ");
            }

       
    }


   
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.105.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 1. 2013   #8
-
+2
-
Zajímavé

   



public class Main {
    
    public static void main(String[] args) {
        
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        int n = sc.nextInt();
        int k = n / 2;
        
        for (int i = 0; i < n; i++) {
            for (int j = 0; j < n; j++) {
                String out = "-";
                
                if (i > 0)
                if (n - k - 1 == j || k == j || i == n - 1) out = "x";
                
                System.out.print(out);
            }
            if (i > 0 && i % 2 != 0) k++;
            System.out.println();
        }
    }
}

Výstup: 



11
-----------
-----x-----
----x-x----
----x-x----
---x---x---
---x---x---
--x-----x--
--x-----x--
-x-------x-
-x-------x-
xxxxxxxxxxx

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
7. 1. 2013   #9
-
0
-

Super děkuju moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.105.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Vykreslení obrázku — založil Braba

Vykreslení kružnice — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý