Jak na podmínku if s nečíselnou podmínkou – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak na podmínku if s nečíselnou podmínkou – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak na podmínku if s nečíselnou podmínkou – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kibuka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 1. 2013   #1
-
0
-

Prosím Vás, jak bych mohl do podmínek místo číselné hodnoty 0-5 zkratky budov? Když jsem to zkoušel tak mi to stále vyhazovalo chybu. Děkuji za pomoc
 

cout << "\nMate postavenou magickou vez nebo chram? \nObradni svatyne(OS0)Obrannou magickou vez(OMV1), Malou magickou vez(MMV2), Stredni magickou vez(SMV3), Velkou magickou vez(VMV4) nebo Chram(CH5): ";
int odpoved1;
cin >> odpoved1;

int OMV = 0;
double OS = 1;
double MMV = 1;
double SMV = 1;
double VMV = 1;
double CH = 1;

if (odpoved1 == 0)
  OS = 1+10/100;
else if (odpoved1 == 1)
  OMV = 50;
else if (odpoved1 == 2)
  MMV = 1+20/100;
else if (odpoved1 == 3)
  SMV = 1+50/100;
else if (odpoved1 == 4)
  VMV = 1+100/100;
else if (odpoved1 == 5)
  CH = 6;
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.62.–
Reklama
Reklama
jurigo88
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Kibuka
1. pokud chceš na vstupu zadávat rětězec, měl bys mít proměnnou odpověd1 deklarovanou jako řetězec 

string odpoved1;
cin >> odpoved1;

2. porovnávat v podmínkách if místo čísel ty zkratky

if (odpoved1 == "OS0") {
   OS = 1+10/100;
}
else if (odpoved1 == "OMV1") {
   OMV = 50;
}
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.22.–
jurigo88
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 1. 2013   #3
-
0
-

#1 Kibuka
Tak jinak. Místo doslovných hodnot lze použít výčtové typy a ty pak můžes porovnávat se vstupní proměnnou. 

enum Budovy {
   OS = 0,
   OMV = 1
   ...
}

...

if (odpoved1 = Budovy.OS) {
   OS = 1+10/100;
}

else if (odpoved1 == Budovy.OMV) {
   OMV = 50;
}
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.22.–
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
12. 1. 2013   #4
-
0
-

#1 Kibuka
To děláš program na různé výpočty z darkelfa? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.147.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Přidat podmínku, pomoc — založil Kvetos

Problém s podminkou — založil Coal_Asasin

Potíže s podmínkou — založil almashi

Vyhledávání s podmínkou — založil Zmatenec

Problem s podmínkou v c++ — založil riegger

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý