Podmienka v JSP – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Podmienka v JSP – Java – Fórum – Programujte.comPodmienka v JSP – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vlado09910
Návštěvník
12. 1. 2013   #1
-
0
-

Ahojte

robim jednu stranku v JSP (bez frameworku, len vlastnymi tagLibs) a potrebujem urobit podmienku na nacitanie nejakeho html kodu. Viem to urobit cez cez skriptlety ale tym sa chcem vyhnut...

Teda nieco taketo: <c:if test="${param.guess=='xy'}">..zobraz nejaky dokument...</c:if>

ale to v params.guess by som rad nacital z nejakej triedy napr. Model metodu getUser() a tym to naplnil...

Napada vas ako to urobit lebo jednoducho ak c:if test="$Model.getUser == 'xy' to hadze chyby..

Dakujem za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
12. 1. 2013   #2
-
0
-

ake chyby ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.64.–
https://github.com/Flowy
vlado0991
~ Anonymní uživatel
74 příspěvků
12. 1. 2013   #3
-
0
-

#2 Flowy
aha, nepise to ziadnu chybu ale nic sa ani nevykona...

takto to funguje (skriptlet)

<% if (Model.getGroup() == 1) { %>
                        <jsp:include page="boss.jsp" ></jsp:include>
                    <% } else if(Model.getGroup() == 2) { %>
                        <jsp:include page="users.jsp" ></jsp:include>

a takto nie (ale chcel by som)

<c:if test="${Model.getGroup == '1'}"><jsp:include page="boss.jsp" ></jsp:include></c:if>

malo by to ist asi cez expresion lang. (EL) ale rovnako to neviem rozchdit.. ziadna chyba, ale nefunguje to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
14. 1. 2013   #4
-
0
-

Najskor si musis dany object poslat na stranku. Cize ak mas pred jsp nejaky servlet tak v nom zadas request.setAttribute("model", new Model()); a potom na stranke mozes pristupovat k danemu new Model() cez ${model.nazovMetody}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.89.–
vlado0991
~ Anonymní uživatel
74 příspěvků
14. 1. 2013   #5
-
0
-

#4 Dano
dik za odpoved.. uz to aspon hodi chybu:

ked som urobil:

<c:if test="${model.group == '1'}">

vypise mi: javax.el.PropertyNotFoundException: Property 'group' not found on type org.xy.cal.Model

skusil som aj

<c:if test="${model.´getGroup == '1'}">

dostanem: vypise mi: javax.el.PropertyNotFoundException: Property 'getGroup' not found on type org.xy.cal.Model

V triede Model to vyzera nasledovne:

public static String group = "";

public static String getGroup(){
        return group;
    }

public static void setGroup(){
        if(username.equalsIgnoreCase("XY"))
            group = "1";  etc...

Je tam nejaka chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
vlado0991
~ Anonymní uživatel
74 příspěvků
14. 1. 2013   #6
-
0
-

#5 vlado0991
Sorry.. je to OK:-) funguje to . Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

JSP — založil Benji21

Pole v jsp — založil dawe

Servlet a JSP — založil medial

Hosting JSP — založil Al

Java EE - JSP — založil Peter

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý