Problem scitani number jako text – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem scitani number jako text – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comProblem scitani number jako text – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Robert Vasecka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 1. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,
mám dotaz, mám s JS jen minimální zkusenost ale potrebuju se do toho dostat, pri pokusu o moji snad první funkci jsem narazil na problém, mám 2 funkce, kdy Sell_WithoutVAT funguje jak má, ale Sell_WithVAT mi sčitá hodnoty jako text místo number, kde dělám chybu?

function Sell_WithoutVAT() {
var CWHV = document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithVAT').value
document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithoutVAT').value = (CWHV / 100) * 80;
var CWHV2 = document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithVAT').value
var CWHT2 = document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithoutVAT').value
document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellVAT').value = CWHV2 - CWHT2;
}
function Sell_WithVAT() {
var CWTV = document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithoutVAT').value
document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithVAT').value = CWTV + ((CWTV / 100) * 20);
var CWH2 = document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithVAT').value
var CWT2 = document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellCostWithoutVAT').value
document.getElementById('ContentPlaceHolder1_TextBoxSellVAT').value = CWH2 - CWT2;
}

Děkuji za info

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.80.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
16. 1. 2013   #2
-
0
-

Podle mě to je tak, že v tomto výrazu

(CWHV / 100) * 80

proměnnou CWHV dělíš, takže se musí převést na number, aby ta operace fungovala, ale v druhém výrazu

CWTV + ((CWTV / 100) * 20)

proměnnou CWTV "přičítáš" k číslu, ale + je operátor i pro spojování textů (a value z text inputu je vždy defaultně string). Takže když tu proměnnou v prvním výskytu změníš na číslo

parseFloat(CWTV) + ((CWTV / 100) * 20)

mělo by to fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý