JSP zobrazovanie stranky viacerymi user-mi – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JSP zobrazovanie stranky viacerymi user-mi – Java – Fórum – Programujte.comJSP zobrazovanie stranky viacerymi user-mi – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vlado09910
Návštěvník
16. 1. 2013   #1
-
0
-

Po vytvoreni JSP stranky som zistil ze ak jeden uzivatel prave pozera stranku udalosti pre marec, tak iny uzivatel ked da refresh, a bol nastaveni na januar, tiez mu zobrazi marec.

Cize sa to sprava ako jedna aplikacia (vsetci uzivatelia pracuju na jednej aplikacii). Viete mi poradit co nastavit (asi scope request?) a kde?

Ma vplyv na to ci trieda kde su spracovavane udaje ma metody static alebo non-static?

Pouzivam len JSP a custom tags..

mam upravovat jsp kod aleboi tld file alebo priami volane triedy?

Dakujem za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
16. 1. 2013   #2
-
0
-

Static znamena ze ten jeden objekt ked zavolas. Vzdy budes volat ten isty (preto ma main static aby ... viac instancii programu spravuje operačný systém ... ak nieje static tak mozes vytvoriť viac verzií tej class a každú voláš cez premennú ktorej je priradená ... object oriented ... teda aspoň dúfam ak sa mýlim tak napíšte viac ti asi nepomôžem ale google by urcite vedel

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.211.–
https://github.com/Flowy
vlado09910
Návštěvník
16. 1. 2013   #3
-
0
-

#2 Flowy

asi ten static teda na to nebude mat vplyv... ale niekde som zachytil s tou premenou scope, len neviem vygooglit aplikovatelne riesenie :-)
v JSP? tam mam:

<%@ taglib uri="/WEB-INF/tlds/MyTags.tld" prefix="mt" %>

<div class="cent"><mt:currentMonth></mt:currentMonth><mt:currentYear></mt:currentYear></div>

v TLD? tam mam:

<tag>
            <name>currentMonth</name>
            <tagclass>org.xy.cal.getCurrentMonth</tagclass>
            <bodycontent>JSP</bodycontent>
            <info></info>
            <attribute>     
                <name>params</name>     
                <required>false</required> 
            </attribute>
</tag>

alebo priamo v class-e? tam je nieco taketo:

public int doStartTag(){

        try{
           
            this.pageContext.getRequest().setCharacterEncoding("UTF-8");
            String params = this.pageContext.getRequest().getParameter("params");

etc...

Kde teda nastavit to scope?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
18. 1. 2013   #4
-
0
-

skus debug mode a zistis, aka hodnota je posielana na stranku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.89.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

User Control — založil Jan

Asp.net - all user name — založil simoniak

MySQL tabulka user — založil panboure

JSP — založil Benji21

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý