Prace z programovani... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prace z programovani... – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrace z programovani... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
21. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

dostal jsem za ukol vypracovat semestralni praci z programovanim, jelikoz jsem na tyto veci docela hloupej verim ze mi nekdo rad pomuze :)

Mam za ukol:

Napiste program pro nasobeni matic. Na vstupu bude zadan pocet radku a sloupcu obou matic. Prvky matic bude mozno zdavat jak z klavesnice, tak generovat pomoci generatoru nahodnych cisel s moznosti volby rozsahu hodnot prvku. Jak nasobene matice tak matice vysledna budou prehledne zobrazeny v textovych polich.

Predem vsem moc dekuji za pomoc ci za jakoukoliv radu jinak predem moc dekuji....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.17.–
Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
21. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Stepan
Rad se komukoliv odmenim :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.17.–
21. 1. 2013   #3
-
0
-

co třeba  http://programujte.com/forum/vlakno/22388-nasobeni-dvou-matic/  ?

asi by se tady dalo toho najít víc

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
21. 1. 2013   #4
-
0
-

#2 Stepan
když napíšeš konkrétní problém tak ti rádi pomůžeme...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
21. 1. 2013   #5
-
0
-

#4 crazy
mam problem ze vubec nevim co stiim jsem naprosty laik co se tyce programovani...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.17.–
Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
21. 1. 2013   #6
-
0
-

#3 hlucheucho
na toto jsem koukal ale ja z toho  oc nevyctu :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.17.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
21. 1. 2013   #7
-
0
-

C alebo C++ ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.8.239.–
Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
21. 1. 2013   #8
-
0
-

#7 Anonym
C++#7 Anonym

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.17.–
vitamin+8
Grafoman
21. 1. 2013   #9
-
+1
-
Zajímavé

#8 Stepan
Kedysi som mal ako semestralku tiez podobnu ulohu (az na to ze trebalo spravyt aj nasobenie a delenie matic, inverzne matice a determinanty    ). Teraz som si to skusil napisat pomocou stl a c++11 a naprogramoval som to niekolkokrat rychlejsie a kod je ovela jednoduhsi:

#include <vector>
#include <algorithm>
#include <iostream>
#include <initializer_list>
#include <random>

template <typename Data>
class Matrix{
		using size_t = std::size_t ;
		typedef std::vector<Data> line_t;
		typedef const line_t cline_t;
		
		std::vector<line_t>	data;
	public:
		struct Size{
			size_t riadky;
			size_t stlpce;
			bool operator==(Size s){return riadky == s.riadky && stlpce == s.stlpce;}
			bool operator!=(Size s){return riadky != s.riadky || stlpce != s.stlpce;}
			operator size_t()const{return riadky*stlpce;}
			Size(size_t riadky, size_t stlpce):riadky(riadky), stlpce(stlpce){}
		};
		Size size()const{return Size{data.size(), (data.empty()?0:data[0].size())};}

		template <typename Fnc>
		void for_each(Fnc f = Fnc()){
			Size s = size();
			for(size_t r = 0; r < s.riadky; ++r)
				for(size_t c = 0; c < s.stlpce; ++c)
					f(data[r][c]);	
		}
		template <typename Fnc>
		void for_each2(const Matrix& m, Fnc f = Fnc()){
			Size s = size();
			if(s != m.size())throw Size(0,0);
			for(size_t r = 0; r < s.riadky; ++r)
				for(size_t c = 0; c < s.stlpce; ++c)
					f(data[r][c], m[r][c]);	
		}
		line_t& operator[](size_t s){return data[s];}
		cline_t& operator[](size_t s)const{return data[s];}
		
		Matrix(Size size, Data def_value = 0):data(size.riadky, line_t(size.stlpce, def_value)){}
		Matrix(size_t r, size_t c, Data def_value = 0):data(r, line_t(c, def_value)){}
		Matrix(const Matrix& m):data(m.data){}
		Matrix(Matrix&& m):data(std::move(m.data)){}
		Matrix(std::initializer_list<line_t>&& inic):data(std::move(inic)){}
		
		Matrix& operator=(const Matrix& m){data = m.data;return *this;}		
		Matrix& operator=(Matrix&& m){data = std::move(m.data);return *this;}	
		Matrix& operator=(std::initializer_list<line_t>&& inic){data = std::move(inic);return *this;}
		Matrix& operator=(const Data& d){for_each([&d](Data& x){x = d;});return *this;}

		Matrix& operator+=(const Matrix& m){for_each2(m, [](Data& a, const Data& b){a += b;});return *this;}
		Matrix& operator-=(const Matrix& m){for_each2(m, [](Data& a, const Data& b){a -= b;});return *this;}
		Matrix operator+(const Matrix& m)const{Matrix tmp(*this);tmp += m;return tmp;}
		Matrix operator-(const Matrix& m)const{Matrix tmp(*this);tmp -= m;return tmp;}
};

//edit:
template <typename D>
std::ostream& operator<<(std::ostream& out, const Matrix<D>& m){
	auto s = m.size();
	
	out << "\n[";
	for(size_t r = 0; r < s.riadky; ++r){
		for(size_t c = 0; c < s.stlpce; ++c){
			out << m[r][c];
			if(c != (s.stlpce-1))out << ", ";
		}
		if(r != (s.riadky-1))out << '\n';
	}
	out << "]\n";
	return out;
}

int main(){
	using namespace std;
	Matrix<int> m1(2, 2);		//2x2
	Matrix<int> m2{{4,3}, {2,1}};	//trochu nebezpecna inicializacia, ale to nevadi :)
	
	m1.for_each([](int& i){i=std::rand()%20;});
	
	cout << m1 << "+" << m2 << "=" << (m1+m2) << endl;
	
	//Matice plne matic:
	Matrix<Matrix<double>> wtf_m1(4, 2, Matrix<double>(4, 2, 3.14));		
	Matrix<Matrix<double>> wtf_m2(4, 2, Matrix<double>(4, 2, -2.14));		
	
	auto wtf_m3 = wtf_m1 + wtf_m2;	// xD
	
	cout << "\n\nwtf_m3[1][0]="<< wtf_m3[1][0];
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý