Pozadí řádku tabulky tr – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pozadí řádku tabulky tr – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comPozadí řádku tabulky tr – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Klor
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
21. 1. 2013   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoct. Mám tabulku a potřebuju u jednoho celýho řádku dát pozadí obráskem. Jenže mám takový problém, že v jednom řádku mám 2 buňky. V první buňce se obrázek zobrazí v pořádku, ale ve druhé bych potřeboval, aby obrázek pokračoval z předešlý buňky, ale mě se načte odznova od začátku, což je problém. Tedy nevíte někdo, jakým příkazem nastavit, aby obrázek na pozadí řádku pokračoval bez přerušení až do konce?

Zde je kód:

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="463px"> 
	<tr class="news_title"><td>sadsadasd</td><td>tzutzutzutzuztu</td></tr>
</table>

a zde je css k tomu:

.news_title {
  width: 463px;
  background-image: url(images/box_news_title.png);
  background-repeat: repeat-y;
  font-size: 16px;
  font-weight: bold;
}

nemáte někdo pro mě radu? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
21. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Klor
Radu nemám, jen informaci, že podle všeho to je další "zvláštnost" prohlížeče MSIE.

Například mozilla Firefox to zobrazuje správně.

Dá se to "obejít" viz http://thecssbug.com/…lumns-ie-bug

.news_title {
  width: 463px;
  background-image: url(images/box_news_title.png);
  position: relative;
  background-repeat: repeat-y;
  font-size: 16px;
  font-weight: bold;
}
.news_title td {
  background-image: none;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Klor
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
22. 1. 2013   #3
-
0
-

díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.101.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
24. 1. 2013   #4
-
0
-

U tr by nemelo existovat zadne pozadi v mnoha prohlizecich, pouze pro td. Mozna, kdyby se to prestavelo pomoci css display:table-row nebo display:table-cell.

Pokud je pevna sirka bunek, da se pozadi posunout pres background-position.

Pokud je znama vyska zhora, da se obrazek navazat na tabulku a posunout na prislusny radek opet pres background-position.

A pak mne napada takove reseni, tabulka v tabulce, kdy budou sloupce jako samostatna tabulka. Opet se predpoklada znama sirka bunek, jinak by se kazdy radek zobrazil jinak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý