Funkce - desítková číslice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce - desítková číslice – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce - desítková číslice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Counter0
Newbie
21. 1. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych pomoct s tímto zadáním, nevím jak na to...

Napište funkci, která zjištuje,zda je daný znak desítkovou číslicí

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.173.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
21. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Counter

bool isDigit( char c )
{
	return (c >= '0') && (c <= '9');
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Counter0
Newbie
21. 1. 2013   #3
-
0
-

Takže tím pádem když is digit zkontroluje jestli je desítková číslice, tak  to bude jakoby ta funkce a hlavní tělo programu bude to,že uživatel zadá pouze znak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.173.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
21. 1. 2013   #4
-
0
-

#3 Counter
tahle funkce ti vrátí true/false pokud zadaný znak je/není desítková číslice... jak to použiješ v programu je tvoje věc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Counter0
Newbie
22. 1. 2013   #5
-
0
-

   

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

void cislice()
bool isDigit( char c )
{
	return (c >= '0') && (c <= '9');
}

int  main()
{
printf("%c""Dany znak neni desitkovou cislici")
cislice(); 
}

Prosim tě, jak by jsi to dodělal.... nevím jak to zapsat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.173.–
vitamin+8
Grafoman
22. 1. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Sefiros0
Návštěvník
22. 1. 2013   #7
-
0
-

Použij podmínku která testuje true/false, když ti vrátí funkce true, tak vypiš že znak je desítková číslice, když false tak vypiš že není

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý