Porovnávání argumentu ze vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porovnávání argumentu ze vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorovnávání argumentu ze vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sprinter
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
21. 1. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

snažím se udělat podmínku, která by vypsala určitou větu, pokud by byl program spuštěn s argumentem -control nebo --c.

int main (int argv, char **argc)
{
	fce(argc);
}

void fce (char **argc)
{
	if ((argc[1] == "-control" || argc[1] == "--c") && !(strlen(transfer_form) == 0))
		printf("* Vysledek algoritmu = {%s} *\n", transfer_form);
}	


Při překladu mi to hází warning na řádek s podmínkou (comparison with literal results).. Nevíte kde je chyba? Lze to takto porovnávat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
21. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Sprinter
V c sa retazce neporovnavaju pomocou operatora == ale pomocou strcmp(). Ty porovnavas len 2 pointre

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Sprinter
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
21. 1. 2013   #3
-
0
-

#2 vitamin
Jasně, děkuju. Už funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Sprinter
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
21. 1. 2013   #4
-
0
-

Tak ještě problém... Když program spustím s argumentem, tak podmínka proběhne a výpočet probíhá dál.. Pokud ale argument nezadám, tedy podmínka neproběhne, tak se program v té podmínce zacyklí

if ((strcmp(argc[1], "-control") || strcmp(argc[1], "--c")) && !(strlen(transfer_form) == 0))
		printf("* Vysledek algoritmu = {%s} *\n", transfer_form);
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
vitamin+8
Grafoman
21. 1. 2013   #5
-
0
-

   

if(argv > 1)fce(argc);
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 126 hostů

Podobná vlákna

Porovnávání — založil Malag

Porovnavani double — založil BigBear

Porovnávání polí — založil Row

Porovnávání času — založil Patrik

Porovnávání časů — založil Filashik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý