Rekurze SPĚCHÁ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rekurze SPĚCHÁ – C / C++ – Fórum – Programujte.comRekurze SPĚCHÁ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hanmir10
Newbie
22. 1. 2013   #1
-
0
-

Porsím vás mám zaúkol následující: Máte dánu ,matematickým zápisem následovnou rekurzivní funkci f : N -> N

f (n) = {   n mod 2        pro n<6

             f (n-1) + f (n-5)     jinak

Kde n patří do N ,Vaším úkolem je impletovat tuto funkci jako rekurzivní funkci v jazyce c++.

Zkoušel jsem to ale myslím si že to mám špatně mohl by mi to někdo napsat jak to má vypadat protože mám v tom zmatek.

int Funkce (int n)

{

         int f,n=2;

         if(n<6)

         {

                  f = (f*(n-1))+(f*(n-5));

                  Funkce(n);

         }

         else

               return 0;

}

předem děkuji za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
22. 1. 2013   #2
-
0
-

no blbe to mas uplne ...    napriklad   f(n)  ma byt ta Funkce  ne nejaka promenna typu int...  f(n-1) neznamena   f*(n-1) ... ma to byt rekurze... tj volani   Funkce(n-1);   "f = "   ma byt jen return ...

Jo podminka je taky blbe

taky si zlikvidovat n predavany do funkce hned na dalsim radku  pomoci   int n=2 - to nebude moc dobrej napad (ale aspon se to nezacykli)

else vetev je taky blbe...  mas tam vracet zbytek po celociselnem deleni vstupniho parametru n a dvojky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hanmir10
Newbie
22. 1. 2013   #3
-
0
-

Jo aha no dívej jakože chápu už trochu jak si mi to tu napsal ,jenže i přesto nevím jak to napsat v jazyku :( 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
Hanmir10
Newbie
22. 1. 2013   #4
-
0
-

Jo aha no dívej jakože chápu už trochu jak si mi to tu napsal ,jenže i přesto nevím jak to napsat v jazyku :( 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
KIIV+42
God of flame
22. 1. 2013   #5
-
0
-

tak sem hazej pokusy jak si co pochopil a nejak se k tomu snad prokousat zvladnes

Mimochodem doporucuju nepojmenovavat tu funkci Funkce ale f .. bude to hned lepe videt

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hanmir10
Newbie
22. 1. 2013   #6
-
0
-

jo myslím že jsem to už pochopil

f (int n)

{

         if (n < 6)

         {

                 return 1;

          }

         else

                   return f(n-1) + f(n-5);

}

kámoš tvrdí že to mám dobře že by to tak mělo být,akorát mi už pomož kde mám umistit to n = 2 ( n mod 2)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
Hanmir10
Newbie
22. 1. 2013   #7
-
0
-

f (int n)

{

         if (n < 6)

         {

                 return n%2;

          }

         else

                   return f(n-1) + f(n-5);

}

takhle to bude že ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
KIIV+42
God of flame
22. 1. 2013   #8
-
+1
-
Zajímavé

#7 Hanmir1
jo to uz vypada docela nadejne

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

Prověrka spěchá — založil Pavel46

Úkol - spěchá — založil Mirek

Hledam rychle grafika- SPECHA — založil Jakub Sůva

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý