Armstrongovo číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Armstrongovo číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.comArmstrongovo číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
23. 1. 2013   #1
-
0
-

Poradil by mi, prosím, někdo, jak vyřešit příklad v Dev-C++ ?

Přirozené číslo se nazývá Armstrongovo, je-li rovno součtu třetích mocnin svých cifer. Nalezněte všechna Armstrongova čísla menší než dané celé číslo N.

Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.54.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 1. 2013   #2
-
0
-

no a copak ti nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
23. 1. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Nevím, jak to zapsat, jakou použít funkci...??

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.54.–
23. 1. 2013   #4
-
0
-

projedeš cyklem od 0 do N. V cyklu provedeš:
- určíš jednotlivé cifry čísla
- sečteš třetí mocniny cifer. Třetí mocninu čísla a lze udělat jako a*a*a
- porovnáš výsledek součtu s číslem samotným, pokud nastane rovnost vypíšeš ho

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
23. 1. 2013   #5
-
+2
-
Zajímavé

   

	int i, j, cifra, soucet, N;

	N = 25;  //dane cislo N
	for (i = 0; i < N; i++) {  //projdu prir. cisla mensi nez N
		soucet = 0;
		j = i;
		do {  //ziskam jednotlive cifry a scitam treti mocniny cifer
			cifra = j%10;
			soucet = soucet + cifra * cifra * cifra;
		}   while ( (soucet <= i) && (j = j/10) );
		if (soucet == i) {  //zjistim zda se soucet rovna cislu
                  printf ("%d, ", i);  //pokud ano, vypisu cislo
		}
	}

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Kryštof
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
1. 6. 2015   #6
-
0
-

Věděl by někdo jak to uděla v C#?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.176.–
ondrej39+1
Věrný člen
1. 6. 2015   #7
-
0
-

#6 Kryštof
Úplně stejně akorát namísto printf použiješ Console.Write()?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.234.–
Inject all the dependencies!
Kryštof
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
4. 6. 2015   #8
-
0
-

potřeboval bych to do školy jako formulářovou aplikaci.. Uměl by to někdo upravit prosím ?

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.176.–
ondrej39+1
Věrný člen
4. 6. 2015   #9
-
0
-

#8 Kryštof
To prostě vypiš do toho labelu, v němž se ti má výsledek vypsat, ne? Stejně jako Console.Write(), akorát přes tvujLabel.Text = ... (Nebo TextBox, to je jedno, prostě to, co používáš).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.234.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Armstrongovo číslo — založil Armstrongovo číslo

Armstrongovo číslo — založil EXBART

Cislo? — založil Alan

Číslo — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý