OOP: dědičnost nebo konstruktor – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

OOP: dědičnost nebo konstruktor – PHP – Fórum – Programujte.comOOP: dědičnost nebo konstruktor – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
25. 1. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych poradit jaké řešení je optimálnější, jestli verze A, nebo B. Jde mi o to že si myslím že když objekt db budu dělit k více třídám tak se vždy budu muset přihlašovat k databázi, zatímco u verze B jen jednou, je to tak? Nebo prosím poraďte jak to mám udělat. děkuji 

verze A:

class db{
   public $con =null;
    function  __construct(){
        $this->con = new PDO("....");
    }
}

class user extends db{
  public function get(){
      $result = $this->con->prepare("SELECT ....");
  }  
}

verze B:

class user{
   private con;
      function  __construct(db $db){

$this->con = con;

}
  public function get(){
      $result = $this->con->prepare("SELECT ....");
  }  
}
$db = new db;
$user = new user(db $db);

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.89.–
Reklama
Reklama
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 1. 2013   #2
-
0
-

#1 Jirka
udělej si třídu db a ten objekt potom ulož do registrů a odtamtud ho tahej třeba :-)

je blbost mít v každý třídě konstruktor s databází

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Konstruktor v OOP — založil Facedown

Konstruktor — založil el

Konstruktor na co? — založil Pavel

Konstruktor — založil Dagi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý